Hirdetés

Fényárba borult a Zalman mini kijelzős processzorhűtője

A CNPS13X Blackként listázott, tetőtől talpig fekete modell kapott egy kicsit hivalkodóbb testvért.

A Zalman bemutatta egy már piaci forgalomban lévő processzorhűtőjének alternatív változatát, ami szimpla fekete helyett ARGB LED-ekkel megszórt ventilátorral érkezik.


[+]

A CNPS13X DS Black névre keresztelt, 240 wattos TDP-ig kompetens megoldás 159 mm magas, és az 6717 cm² összterületű alumíniumlamelláit öt, RDTH (Reverse Direct Touch Heat-pipe) elrendezésű hővezető cső kapcsolja a kontaktfelületéhez. A bordázatra fogatott, keretének sarkaiban rezgéselnyelő gumibetéteket viselő, 120 mm-es AF120 légkavaró folyadékcsapágyas, és percenkénti fordulatszáma 600, illetve 2000 között szabályozható. A cápafogas lapátok légszállításának zenitje 69,12 cfm, amely értékhez 2,01 mmH2O statikus nyomás és 29,7 dB-es üzemzaj párosul.


[+]

A mérlegen 810 grammot nyomó konstrukció érdekessége, hogy fedőlapján egy csöppnyi kijelző található némi extra fénydísz társaságában, amire központi egységünk hőmérsékletét írathatjuk ki °C-ban. Érdemes megjegyezni, ez az adat alaplapunk Super I/O chipjétől származik, így választottunkat a deszka egy szabadon ácsorgó USB 2.0/1.1 tüskesorára kell csatlakoztatni, majd az operációs rendszerünkbe bejelentkezvén egy Win32 szoftver feltelepítésével aktiválható a funkció.


[+]

Az egyelőre kérdéses árazású, világítását 3 tűs/5 voltos headerrel címező termékhez 1 grammnyi ZM-STC8 hőközlő paszta jár, és arra nem árt figyelni, hogy memóriamoduljaink ne legyenek vastagabbak 8,7 mm-nél, különben megeshet, hogy nem fognak rendesen elférni a Zalman üdvöskéje alatt. A kompatibilis foglalatok sorában az Intel LGA115x, LGA1200 és LGA1700, valamint az AMD Socket AM4 és AM5 tokozásokat jegyezhetjük.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés