Bíróság előtt a kenyai szektavezér, aki miatt százak haltak meg

Vágólapra másolva!
Egy kenyai szektavezért gyilkossággal vádoltak meg, miután a hatóság emberei több mint 400 holttestet találtak eltemetve az ország keleti részén egy erdőben. A túlélők és az áldozatok családtagjai elmondták, hogy a szektavezér arra buzdította követőit, hogy a halálig böjtöljenek, hogy láthassák Jézust.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, a helyi rendőrség a Kenya partvidékén élő lelkész, Paul Mackenzie követőinek holttestére talált rá egy erdőben. Korábban arról is írtunk, hogy a lelkész csecsemőrablás miatt került bíróság el.

A nyomozók mára több mint 400 holttestet találtak egy kenyai erdőben elásva. Az éhhalál mellett több áldozatot megfojtottak, és voltak akiket tompa tárgyakkal agyonvertek.

Az ügyben 30 embert vádoltak meg, összesen 191 rendbeli gyilkossággal.

Paul Mackenzie és 29 társa ártatlannak vallotta magát a Malindi városi bíróságán.

Mackenzie-t korábban már megvádolták terrorcselekményekkel és gyermekkínzás is, amit ő tagadott.

A szekta a modern orvostudomány ellen is prédikált, és arra buzdította tagjait, hogy ne oltassák be a gyerekeket.

Mackenzie és társai tavaly április óta vannak őrizetben, amikor a holttestek megtalálása után feladták magukat a rendőrségen. Tagadják, hogy bárkit is éhhalálra kényszerítettek volna.

A BBC elemzése szerint Mackenzie videóra vett prédikációi nem bizonyítják, hogy közvetlenül böjtölésre utasította volna az embereket, de számos utalás van arra, hogy

a követők áldozzák fel, ami számukra fontos, beleértve az életüket is.

A több mint 400 holttest közül csak 39-et sikerült DNS-vizsgálattal azonosítani - mondta egy rendőrségi szóvivő.