Tucker Carlson interjút készít Putyinnal

Tucker Carlson, MCC feszt, 2023
Vágólapra másolva!
Az amerikai sztárriporter ezt maga jelentette be közösségi oldalán.
Vágólapra másolva!

A Fox News amerikai televíziós hálózat korábbi műsorvezetője már néhány napja Moszkvában tartózkodik, és már találgatások is felröppentek arról, hogy interjút készíthet Vlagyimir Putyinnal. Most ezt ő maga erősítette meg az X közösségi platformon.

– jelentette ki az oldalára feltöltött videóban, amelyben azt is elmondta, hogy az motiválta, hogy leüljön Putyinnal, mert „az angol nyelvű országok lakossága" rosszul informált az ukrajnai háborúról, „mert senki sem mondta el nekik az igazságot".

Az amerikai sztárújságíró szerint a nyugati média félrevezeti olvasóit.

– tette hozzá Carlson. Kiemelte:

"Nem azért vagyunk itt, mert szeretjük Vlagyimir Putyint. Azért vagyunk itt, mert szeretjük az Egyesült Államokat, és azt akarjuk, hogy virágzó és szabad maradjon."

Carlson azt is megjegyezte, Volodimir Zelenszkij ukrán elnöktől is kértek interjút. Vlagyimir Putyin orosz elnök egyébként utoljára közel három éve adott interjút az amerikai médiának - írja a Magyar Nemzet.

A médiaszemélyiség az Izvesztyija című orosz napilapnak adott interjújában elmondta, miért érkezett az Orosz Föderációba. Kijelentette, szereti Moszkvát, és szépnek tartja az orosz fővárost.

– magyarázta Carlson.