DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

„Lewis a kényelemből megy a Ferrarihoz” – Vowles szerint ez jót tesz Hamiltonnak

James Vowles szerint nincs nehezebb feladat annál, mint amit most Lewis Hamilton választott, de jót tesz a britnek és az F1-nek is, hogy meglépi az átigazolást.

A Williams hétfői autóbemutatóján a csapatfőnök James Vowlest is megkérdezték arról, hogy mit gondol Lewis Hamilton Ferrarihoz igazolásáról. A grove-iak vezére hosszú évekig dolgozott együtt a Mercedesnél a hétszeres világbajnokkal, hiszen csak tavaly igazolt át a Williamshez – a lépés mindenesetre őt is meglepte.

„Az időzítés meglepetésként ért. De szerintem a legtöbb világbajnok vagy volt a Ferrari pilótája, vagy az akart lenni, mert ez természetes. Még mindig az az F1 történetének legsikeresebb csapata. A Williams a második, de a Ferrari az első, és ezt nem lehet figyelmen kívül hagyni” – magyarázta Vowles.

f1-hamilton-mercedes



„Ami Lewist illeti: ez lehetőséget ad magának arra, hogy igazán megkérdőjelezze saját magát. Ez a legnehezebb dolog bármilyen téren minden ember számára ezen a világon: a kényelmes helyzetből egy olyan helyre menni, ahol nincs meg ez a kényelem.”

„Ez kihívás elé állít, és feszegetned kell a határaidat, ami egy az egyben Lewis. És az a tény, hogy ezt teszi, szerintem jó a sportnak, és jó Lewisnak is, mert kihívás elé állítja magát, és tanulni fog belőle” – tette hozzá a szakember.

Hamilton és a Ferrari helyzetéről Pitwall című műsorunk legutóbbi adásában is foglalkoztunk, a Ferrarihoz igazoló korábbi világbajnokokról pedig szintén találtok egy videót a YouTube-csatornánkon:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: