Itt van Zelenszkij újabb döbbenetes lépése

conflict politics diplomacy Horizontal
This handout photograph taken and released by the Ukrainian Presidential press service on October 2, 2023, shows Ukraine's President Volodymyr Zelensky attending the EU-Ukraine foreign ministers' meeting in Kyiv, amid the Russian invasion in Ukraine. (Photo by Handout / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP) / XGTY / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Ukrainian Presidential press service" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Az ukrán parlament úgy döntött, hogy az országban érvényben lévő hadiállapotot további 90 nappal meghosszabbítják - írta meg a Breitbart.
Vágólapra másolva!

A hadiállapot Ukrajnában még ebben a hónapban lejárna, de

az ukrán parlament elsöprő többséggel úgy döntött, hogy ezt május 13-ig ismét meghosszabbítják.

Mint az ukrán állami média megjegyezte, az eredeti hadiállapotot először 2022. február 24-én léptették életbe, majd azt meghosszabbították április 25-én, augusztus 23-án és november 21-én, majd 2023-ban február 19-én, május 20-án, augusztus 18-án és november 15-én.

A lap megjegyzi, közel két évvel azután, hogy Oroszország 2022-ben újraindította ukrajnai invázióját, a konfliktus még mindig zajlik, bár most már lényegesen lassabb ütemben, mint a háború kezdeti napjaiban.

Ennek ellenére az ukrán állam ismét tavaszi ellentámadást ígért az idei évre, és azt jósolta, hogy az orosz térnyerési kísérletek néhány hónapon belül "teljesen kimerülnek". Zelenszkij el is mondta, hogy ennek megvalósításához több tüzérségi adományra van szükség a Nyugat részéről.