Egy francia férfi nyolc év alatt 700 ezer gyufaszálból építette fel az Eiffel-torony modelljét

Vágólapra másolva!
Egy francia férfi több mint 700 000 gyufaszálból megépítette az Eiffel-torony makettjét. A hihetetlen munka ellenére a Guinness World Records nem vette fel jegyzékébe.
Vágólapra másolva!

A 47 éves férfi, Richard Plaud elmondta, hogy nyolc évet és 4200 órát töltött a 706 900 gyufa összeszerelésével, hogy megépítse

a világ legmagasabb, 7,19 méteres, gyufából készült építményét.

Ezzel megdönthette volna a rekordot, amelyet 2009 óta egy libanoni modellkészítő, Toufic Daher tart, aki hatmillió gyufából készített egy 6,53 méteres Eiffel-torony másolatot.

Miután december 27-én elkészült az alkotása, Plaud elmondta, hogy benyújtotta a Guinness World Recordshoz a kérelmet, amelyet azonban anélkül utasítottak el, hogy egyáltalán megnézték volna.

Plaud a közösségi médiában azt írta, a szerkezetnek olyan gyufából kell épülnie, amely a nyilvánosság számára megvásárolható, és amelynek nincs gyúlékony piros hegye, továbbá "nem lehet olyan mértékben elvágni, szétszedni vagy deformálni, hogy már ne lehessen felismerni", hogy gyufa.

Elutasították munkáját

Plaud a tornyot kereskedelmi forgalomban vásárolt gyufákkal kezdte, de megunta, hogy a piros hegyeiket egyenként le kell vágnia, és végül a gyufák pálcáit rendelte meg a gyufát gyártó cégtől, azaz a piros, gyúlékony hegyük nélkül. Nem tudta, hogy emiatt kizárják a versenyből.

A Guinness World Records szerint így már nem fogadta el a makettet.

Plaud elmondta, még nem tudja, hogy mit fog kezdeni a modellel, de a nyári párizsi olimpián szeretné bemutatni - írja a Sky News.