Több ezer traktor zárja el az utakat Spanyolországban

gazdatüntetés, farmer, spanyolország, protest, demonstráció, traktor, 2024. 02. 07., Barcelona
Tractors drive during a protest over their conditions ans European agricultural policy on the highway north of Barcelona, on February 7, 2024. Farmers plan to collapse Barcelona with tractors in a mass protest against European agricultural policy. Angry farmers have been protesting across Europe over the struggles faced by the sector due to rising costs, high fuel prices, soaring inflation, bureaucracy and the environmental requirements in the EU's updated Common Agricultural Policy (CAP) and its forthcoming "Green Deal". (Photo by Pau Barrena / AFP)
Vágólapra másolva!
A spanyol gazdák újabb tiltakozó akciót tartanak, több ezer traktor zárja el az utakat országszerte, és Barcelonába nyomulnak - írta meg a brit Guardian. 
Vágólapra másolva!

A katalán rendőrség a biztonság érdekében a tüntetők egy részét elkíséri, és megkérték a régióban élőket, hogy a tüntetések ideje alatt a lehető legkevesebbet utazzanak.

Gazdatüntetés Spanyolországban Forrás: AFP/Pau Barrena

A tüntetések nagy vitát váltottak ki ma reggel a spanyol kongresszusban. Többek között az ellenzéki konzervatív Néppárt megvádolta azzal a szocialista Pedro Sánchez miniszterelnök kormánykoalícióját, hogy a "környezetvédelmi dogmatizmust" a gazdák szükségletei elé helyezi.

Traktorok a spanyol autópályán, 2024. február 7-én. A táblán katalánul az áll: "A mi végünk a ti éhségetek" Forrás: AFP/Pau Barrena

"Megfojtotok minket" feliratú tábla egy gazda traktorján Forrás: AFP/Pau Barrena

A dühös gazdák úton Barcelonába Forrás: AFP/Pau Barrena