Oroszország félelmetes üzenetet küldött, nagyon nagy a baj

ukrán válság 2022, háború, orosz, ukrán, orosz-ukrán, ukrajna, oroszország, katona, hadgyakorlat, katonai gyakorlat, fegyver, odessza
Servicemen of the 126th Separate Territorial Brigade of the Armed Forces of Ukraine take part in military exercises in Odessa region on June 22, 2022, amid Russia's military invasion launched on Ukraine. (Photo by Oleksandr GIMANOV / AFP)
Vágólapra másolva!
A Szövetségi Tanács plenáris ülésén nyilatkozatot fogadtak el az Ukrajnának fegyvereket szállító nyugati országok közvetlen felelősségéről az orosz civilek haláláért. A szenátorok felszólították az Egyesült Államokat, Németországot, Franciaországot és más országokat, hogy azonnal állítsák le a fegyverek, lőszerek és katonai felszerelések szállítását a bűnöző kijevi rezsimnek.
Vágólapra másolva!

Amint azt Konsztantyin Koszacsov, a Föderációs Tanács alelnöke megjegyezte, a nyilatkozatot közvetlenül elküldik az Ukrajnának fegyvert szállító nyugati országok valamennyi parlamentjének, valamint azoknak a szövetségeknek, ahol ezek a parlamentek képviseltetik magukat.

A szenátorok határozott tiltakozásukat fejezik ki az Ukrajnába irányuló fegyverszállítások ellen, amelyek segítségével "civileket ölnek meg és az Orosz Föderáció polgári infrastruktúráját pusztítják el",

és kijelentik, hogy a szállítások folytatása "a kollektív Nyugat államai a kijevi rezsim bűneinek közvetlen cinkosaivá válnak, amelyek felelősek a civilek, köztük nők és gyermekek haláláért, a polgári infrastruktúra pusztulásáért és a nemzetközi jog durva megsértéséért".

Oroszország felszólította a nyugatot, hogy sürgősen állítsák le a fegyverszállítást Forrás: AFP/Oleksandr Gimanov

A parlamenti képviselők a dokumentumban megjegyzik, hogy a 2023. december 30-án Ukrajna Belgorodban és 2024. január 21-én Donyeckben a civilek tömeges gyülekezőhelyeit több rakétavetővel bombázta.

Ez több mint 50 ember halálát okozta.

Emellett február 3-án az AFU Liszicsanszkban lakott területeket és polgári infrastrukturális létesítményeket támadott, 28 városlakó, köztük egy gyermek életét követelve.

A közlemény szerint az ukrán fegyveres erők amerikai HIMARS többszörös rakétavetőket, Storm Shadow/SCALP típusú brit-francia cirkálórakétákat és szegényített urániumot tartalmazó lövedékeket, a polgári lakosságra veszélyes német (AT2) és francia (HPD F2) aknákat, cseh Vampire többszörös rakétavetőket és számos más nyugati gyártmányú katonai eszközt használtak a véres atrocitások elkövetéséhez - írja a TASZSZ.