DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
Retro

F1-Archív: Kiszáll a Honda

Őrült futam Dzsiddában, a McLaren szerint a Mercedes a V6-os éra favoritja, győzelmeket céloz a Super Aguri, Brawn tíz vb-címet jósol Schumachernek – az elmúlt húsz év december 5-i F1-es hírei.

2022: Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke állítja: motorpartnerük, a Ferrari komoly előrelépést ért el a 2023-as erőforrásával, amelyet nemes egyszerűséggel bombának titulált.

2021: Egészen őrületes versenyt hozott az első Szaúd-arábiai Nagydíj, amelyen Lewis Hamilton és Max Verstappen többször is összecsapott, egy ízben pedig össze is koccant. A kétszer is piros zászlóval megszakított futamot végül a Mercedes britje nyerte, így a két vb-aspiráns pontegyenlőséggel utazik majd a szezonzáróra.

2020: Valtteri Bottas szerezte meg a pole-t a Szahíri Nagydíjra, de csak 26 ezreddel múlta felül a koronavírusos Lewis Hamilton helyére beugró George Russellt, aki állítása szerint olykor még az időmérőn is rossz gombokat nyomott meg a Mercedes kormányán.

archiv-1205-1-2020



2019: Két kisebb szabályváltozást is bejelentettek: egyfelől 2020-tól ismét egy rendes kockás zászló, nem pedig egy fénypanel jelzi majd a futamok végét; másrészt a teszteken ezentúl nem takarhatják el az autót a csapatok a riválisok és a rajongók elől.

2018: Változtat a rajthelybüntetések kiosztásán a következő évtől az FIA: ezentúl a rajtrács végére sorolt pilótákat az időmérő edzésen felálló sorrend alapján sorakoztatják fel a mezőny végén.

2017: Csaknem 50 százalékkal esett az előzések száma az előző évadhoz képest: a 2016-os 866 manőver helyett ebben az évben csupán 435-öt mutattak be a versenyzők, ami a legalacsonyabb érték a DRS bevezetése óta.

2016: A régió elnöke egy sajtótájékoztatón megerősítette, hogy 2018-ban a Le Castellet-i Paul Ricard versenypályán tér vissza a Francia Nagydíj a Formula-1-es versenynaptárba.

2015: Az újonc Max Verstappen nyerte el a közönség szavazatai alapján az FIA „Év megmozdulása” díját a Belga Nagydíjon a Blanchimont-kanyar külső ívén Felipe Nasr ellen bemutatott szenzációs előzéséért.

archiv-1205-2-2015

2014: Jean-Eric Vergne saját bevallása szerint nem érez keserűséget amiatt, hogy a Red Bull úgy döntött, nem tartja meg a következő évre a Toro Rossónál, hanem Verstappennek és Carlos Sainznak szavaz inkább bizalmat.

2013: Martin Whitmarsh McLaren-csapatfőnök szerint a mostani idényt a konstruktőri második helyen záró Mercedes lesz a fő esélyes a 2014-es szezonban, a V6-os hibrid turbómotorok első idényében.

2012: Bár nemrég nyerte meg zsinórban harmadik vb-címét, Sebastian Vettel még nem érte el a legjobbját Red Bull-os főnöke, Christian Horner szerint.

2011: Ellentétesek a 2012-es évaddal kapcsolatos várakozások a Red Bull pilótáinál: míg a világbajnok Vettel keményebb szezonra számít a domináns címvédés után, csapattársa, Mark Webber úgy érzi, erős teljesítményt nyújthat jövőre.

archiv-1205-3-2008

2008: A Honda bejelentette, hogy azonnali hatállyal kiszáll a Formula-1-ből. A japán gyártó bocsánatot kért az így jelen állás szerint hoppon maradó Jenson Buttontól, míg a csapat vezérei, Nick Fry és Ross Brawn eltökéltek, hogy így is megmentsék az istállót.

2007: A McLaren cáfolta a spanyol AS lap értesüléseit, miszerint megkeresték volna az őket alig egy hónapja elhagyó Alonsót, hogy egyéves szerződést ajánljanak az egyelőre 2008-as ülés nélkül álló kétszeres világbajnoknak.

2006: A debütáló évét pont nélkül az utolsó helyen záró Super Aguri ügyvezetője, Daniele Audetto úgy véli, 2008-ban akár már futamgyőzelemre is esélyesek lehetnek a Formula-1-ben.

2005: A világbajnok Renault-nál szereplő Giancarlo Fisichella szerint jövőre újra visszatérhet az élre a Ferrari, köszönhetően a kerékcserék újbóli bevezetésének – azok tiltásának oroszlánrésze volt abban, hogy megszakadt a maranellóiak sikersorozata.

archiv-1205-4-2004

2004: Ross Brawn, a Ferrari technikai igazgatója szerint a hétszeres világbajnok Michael Schumacher akár tíz vb-címig is eljuthat a karrierje során.

2003: Luca Badoer vezetésével három Ferrari zárta az élen a jerezi teszt negyedik napját, ahol a versenyzőknek jórészt esős körülmények között kellett vezetniük.

2002: A McLaren-Mercedest erősítő David Coulthard a barcelonai pályarekordot is megdöntve bizonyult a leggyorsabbnak a hat csapat részvételével lezajlott teszt utolsó napján.

2001: Lehet, hogy robbanni fog a bomba Kimi Raikkönen mclarenes átigazolásával – véli Gerhard Berger, aki szerint különleges karakter a Mika Hakkinen helyére érkező finn, de nagy kérdés, hogyan fog kijönni a wokingiak csapatfőnökével, Ron Dennisszel.

2000: Megejtette williamses és F1-es debütálását Juan Pablo Montoya a jerezi teszten, ahol egyébként Coulthard zárta az első helyen a napot a köztes specifikációjú MP4-15-ös McLarennel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: