szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

A németekkel a nyári Európa-bajnokság csoportkörében is megmérkőzik Marco Rossi csapata.

A magyar labdarúgó-válogatott ismét azonos négyesbe került a német csapattal a Nemzetek Ligája 2024/25-ös idényének csütörtöki sorsolásán.

A magyarok legutóbb nyolcadikként zártak az NL-ben, így a második kalapból várták a sorsolást, majd a legjobbak közül Hollandia mellé húzták ki a válogatottat. Ezt követően a idei kontinensviadalnak otthont adó németek kerültek a magyar érdekeltségű kvartettbe, viszont a feljutók közül nem az Eb-csoportrivális Skóciát kapta a magyar csapat, hanem a bosnyákokat.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese a sorozat előző kiírásban, illetve a legutóbbi és az idei Európa-bajnokság csoportkörében is összekerült a németekkel.

A Nemzetek Ligája első két fordulóját szeptember 5. és 10. között rendezik, a következő kettőt október 10. és 15. között játsszák le, míg az utolsó két körre november 14. és 19. között kerül sor.

Az A divízióban a négy csoportgyőztes a négy csoportmásodikkal találkozik a jövő márciusi, oda-visszavágós negyeddöntőben a négyes fináléba kerülésért. A harmadik helyezettek pedig osztályozót játszanak a másodosztályt jelentő B divízió csoportmásodikjaival, míg az élvonal negyedik, utolsó helyezettjei kiesnek.

A Nemzetek Ligájában bevezetett új lebonyolítási szabályokról alábbi cikkünkben írtunk bővebben:

A magyar válogatott az olasz-német-szerb hármast is kifoghatja a ma esti Nemzetek Ligája-sorsoláson

Új lebonyolítási szabályokkal indul majd a Nemzetek Ligája-kiírás, a magyar csapat a második legerősebb csapatokat tartalmazó kalapban szerepel.

(Nyitóképünkön a Nemzetek Ligája győztesének járó trófea látható. Fotó: Mustafa Yalcin / Anadolu / Anadolu via AFP)