Ukrajnai háború

Zelenszkij az ukrán hadsereg reformját jelentette be a főparancsnok leváltását követően

Új fegyvernemet is létrehoznak, a pilóta nélküli harcrendszereket.

2024.02.09 07:53MTI

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a hadsereget érintő fontos változtatásokat jelentett be csütörtök este azt követően, hogy felmentette tisztségéből Valerij Zaluzsnijt, az ukrán fegyveres erők főparancsnokát, és a helyére Olekszandr Szirszkij vezérezredest nevezte ki.

Az Ukrajinszka Pravda online portál összefoglalója szerint Zelenszkij a terveket ismertetve ismét sürgette, hogy minden első vonalbeli alakulathoz jussanak el a hatékony nyugati fegyverek.

Bejelentette, hogy új fegyvernemet is létrehoznak, a pilóta nélküli harcrendszereket.

Az irányítást illetően célként fogalmazta meg, hogy az egész hadseregben kiépítsenek egy működő rotációs rendszert, amely egyes alakulatoknál, illetve a határőrségnél már működik.

Kiemelte az ukrán elnök azt is, hogy a katonák kiképzésében minőségi javulásra van szükség. Leszögezte, hogy csak megfelelően kiképzett katonák mehetnek a front első vonalába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.