DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 14. kedd
F1

Ott lehet Horner a Red Bull-bemutatón?

Bár az ártatlanság vélelme természetesen megilleti, mégis több egykori F1-es szereplő úgy véli, Christian Horner nem lehet ott a bemutatón, ha nem tisztázódnak a kérdések az ügyében.

Ma zajlik Christian Horner meghallgatása, mellyel kapcsolatban több olyan vélemény is napvilágot látott, miszerint a Red Bull-csapatfőnök ügye hosszan elhúzódhat, nemhogy a jövő csütörtöki autóbemutatóig, de akár a bahreini szezonnyitóig is.

Mások viszont úgy vélik, elképzelhetetlen, hogy a jelenlegi helyzetben Horner ott legyen február 15-én, amikor leleplezik az RB20-ast, mellyel az energiaitalosok sorozatban harmadik konstruktőri (és negyedik egyéni) címükre törnek majd. Közéjük a korábbi F1-es pilóta, a WEC-ben szép eredményeket elérő Giedo van der Garde is, aki podcastjében beszélt Horner helyzetéről:

horner-bad-boy



„Higgyétek el nekem, amikor elérkezik a jövő heti bemutató, Horner biztosan nem lesz ott. Egyértelmű, hogy ez az egész drámai a Red Bull számára, ráadásul jön a bemutató. Ismét egy borzalmasan jó autót fognak leleplezni, szóval ebből a szempontból nagyon jó szezonjuk lesz, de ez a dolog egy kissé foltot ejt a nevükön, és a csapaton is” – fejtette ki a holland.

Az egykori csapatvezető, de az F1-től istállója eladása óta sem eltávolodó Eddie Jordan amellett, hogy hangsúlyozta, hogy Hornert megilleti az ártatlanság vélelme, egyúttal azt is kifejtette, hogy szerinte döntésre kell vinni az ügyet, mire elérkezik a bemutató: „A jövő hétre így vagy úgy, de le kell zárniuk az ügyet, mert roppantul nehéz elképzelnem a bemutatót úgy, hogy Christian ott van, és nincsenek meg a válaszok.”

horner-2023

Jordan azt is aláhúzta, hogy mivel a Red Bull mint cég számára különösen fontos a kifelé sugárzott kép, óriási jelentőséggel bír ez az ügy a számukra, ami hatással lehet Horner sorsára is. Ezt követően még egyszer leszögezte, hogy szerinte nem lehet ott a premieren a csapatfőnök, ha addig nem bizonyosodik be az ártatlansága:

„Ha figyelembe vesszük, hogy miről szól a bemutató, az autó prezentálásáról, a Red Bull dicsőségének hirdetéséről és a 2024-es szezonnal kapcsolatos reményekről, nem hiszem, hogy ott lehetne, ha addig nem lesznek válaszok” – mondta, majd hozzátette: „Szóval szerintem nyomás alatt van. Megoldást kell találnia.”

horner-bahrein

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: