DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 14. kedd
F1

Hamiltonnak túl nagy falat lehet Leclerc?

Mika Hakkinenre emlékezteti Charles Leclerc egykörös tempója David Coulthardot, aki szerint a Ferrarihoz szerződő Lewis Hamilton számára a csapattársa nagy kihívást jelenthet.

David Coulthard az Eddie Jordannal közösen futtatott, Formula for Success című podcastjében Lewis Hamilton Ferrarihoz szerződésének különböző vetületeiről elmélkedett, s többek között – természetesen – az a kérdés is felmerült, hogy mennyire lehet sikeres a brit klasszis a Scuderia színeiben.

A sokszoros nagydíjgyőztes és összesen négy világbajnoki dobogót szerző Coulthard úgy véli, hogy Hamilton sikereinek nem csupán a Ferrari versenyképessége szabhat gátat, hanem csapattársa, Charlres Leclerc is: „Szerintem az egyik legnagyobb kihívást Charles Leclerc-ben fogja megtalálni.”

hamilton-ferrari



„Ő egy fiatal, briliánsan gyors versenyző, és persze nincs világbajnoki címe, sem annyi tapasztalata, mint Lewisnak, de szerintem ő a jövő bajnoka. Szóval lehet, hogy ő jelenti majd a legnagyobb kihívást Lewis számára” – mondta Coulthard, akinek erről a párosról volt csapattársa és nagy riválisa, Mika Hakkinen és Michael Schumacher jutott eszébe.

„Egy körön Mika Hakkinen volt az egyik leggyorsabb, sőt azt mondanám, hogy egy körön még Michaelnél gyorsabb is volt” – mondta, majd gyorsan hozzátette: „Ezt nem tudom bizonyítani, mert soha nem ültek azonos autóban. Michael abban volt kivételes, hogy képes volt egymás után 60 kvalifikációs kört futni.”

hamilton-singapore-2

Hakkinen egykörös produkciójához pedig kettejük közül Leclerc áll közelebb – legalábbis Coulthard szerint. „Charles elképesztő a kvalifikációkon, Lewis egy szenzációs versenyző, de nem látom, negyvenévesen hogy lehetne gyorsabb egy körön. Addigra Charles a fénykorában lesz.”

Ami Leclerc egykörös produkcióját illeti, számszakilag is az F1 legjobbjai közé tartozik, hiszen már most neki van a legtöbb rajtelsősége a vb-címet nem szerző versenyzők közül, és mindössze hat pole kell ahhoz, hogy a sportág 10 legsikeresebbje között legyen.

Ennél is látványosabb a pole/nagydíj arány, hiszen a csak az Indy 500-akon induló pilótákat leszámítva mindössze nyolcan produkáltak jobbat az ő 18,7 százalékánál: sorrendben Fangio, Clark, Ascari, Senna, Hamilton, Moss, Schumacher és Vettel.

leclerc-australia

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: