DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 15. szerda
Hírösszefoglaló

A Toro Rossóra hajaz a VCARB – pénteki F1-es hírek

Bemutatták az RB autóját, a főnök Baumgartnert méltatta, megtartották Horner meghallgatását, Albonnal szemez a Red Bull, Wolff sajnálja a kihagyott lehetőségeket – pénteki F1-es hírek és sztorik.

Megérkezett a Visa Cash App RB Team, avagy a VCARB első versenyautója, mely küllemében az utolsó Toro Rossókat idézi. Az autó sokkal kevésbé fekete, mint az eddig leleplezett versenygépek – erről a trendről is szó esik legújabb videónkban:

Az új autóhoz új overál is dukál, s az ezt magára öltő Daniel Ricciardo arról beszélt, sokkal inkább vágyik több erős eredményre, mint egyetlen kiemelkedőre, így például egy dobogóra – és arról is beszámolhattunk, hogyan született meg az istálló új neve.

A faenzai csapat új vezetője, Laurent Mekies hangsúlyozta, hogy bár nagy erősítést jelentenek az újonnan igazolt szakemberek, időbe fog telni, mire a jelenlétük hatása érdemben megmutatkozik – egyúttal szót ejtett Baumgartner Zsoltról is, akinek 20 évvel ezelőtt a versenymérnökeként dolgozott.

mekies



Ami az anyacsapatot illeti, tovább gyűrűzik a Horner-ügy, mellyel kapcsolatban ma meghallgatták a gyanúba keveredett csapatfőnököt, s egyúttal több azt firtató vélemény is elhangzott, hogy helyénvaló lenne-e a jelenléte a Red Bull csütörtöki bemutatóján.

Azén a Red Bullén, mely a hírek szerint opciós jogot szeretne Alexander Albon majdani szerződtetésére, miután kiderült, hogy a brit-thai pilóta 2025-ig érvényes szerződéssel rendelkezik a Williamsnél.

albon-katar

Albon ügye csak egy a Lewis Hamilton Ferrarihoz szerződése által fenekestül felforgatott pilótapiac történetszálai közül. A brit átigazolásáról többek között David Coulthard is szót ejtett, aki szerint Charles Leclerc komoly kihívást jelenthet a hétszeres világbajnok számára, míg az ülését miatta elveszítő Carlos Sainz felé Eddie Jordan fogalmazott meg figyelmeztetést: az Audi rövidtávon aligha lehet sikeres.

Hamilton Ferrarihoz igazolásával kapcsolatban – akik egyébként egy új szponzort is behúztak – Toto Wolff ismét megszólalt, és bár nem mondta ki határozottan, mégis egyértelműen utalt arra, hogy a brit nehéz helyzetbe hozta őket. Sokan a lehetséges utódok között számolnak Mick Schumacherrel: a fiatal német versenyző úgy nyilatkozott, hogy készen áll erre a kihívásra.

wolff-hamilton

Szó esett a Haas versenyzőiről is ma: Magnussen kedves szavakat szólt Günther Steinerről, de elmondása szerint örvendetesnek tartja, hogy utóda, Ayao Komatsu nem kerülgeti a forró kását, míg Nico Hülkenberg kissé kellemetlen helyzetbe hozott egy újságírót azzal, hogy viccelt – a sajtós kolléga viszont komolyan vette szavait.

Végül egy gyorshír az F1-en kívülről: az idén csak részmunkaidőt teljesítő kétszeres ralivilágbajnok Kalle Rovanpera egy Porschéval próbálja ki magát a pályaversenyzés világában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: