DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 14. kedd
F1

„Lewist mindig is vonzotta a Ferrari varázsa”

A maranellóiak alelnöke, Piero Ferrari elárulta: korábban többször is járt ügyfelükként a gyárban a hétszeres F1-es világbajnok.

Múlt hét csütörtökön jelentették be, hogy Lewis Hamilton a kilépési záradékát aktiválva 2024 végén távozik a Mercedestől, amelynek színeiben a tizenkettedik Formula-1-es idényének fog rövidesen nekivágni és ez idő alatt (eddig) hat világbajnoki címet szerzett, hogy 2025-től immáron a Ferrari pilótájaként versenyezzen.

A döntés sokakat váratlanul ért megdöbbentett, de mint azt Hamilton pár nappal később a közösségi médiában közzétett posztjában leírta: mindig is gyerekkori álma volt, hogy a Scuderia vörös színeit magára ölthesse.

f1-hamilton-ferrari-1_1



A Ferrari alelnöke, Piero Ferrari, aki az alapító Enzo Ferrari fia, nem lepődött meg a 39 éves brit döntésén: „Talán nem mindenki tudja, hogy Lewis mindig is érzékeny volt az Ágaskodó Paripa varázsa. Ő a mi vásárlónk! Többször is meglátogatta már a gyárat” – nyilatkozta a Quotidianónak, de rögtön leszögezte, hogy a látogatásai alkalmával nem az F1-es csapatnál járt:

„Nem, nem. Az autóink vásárlójaként érkezett. Ő nemcsak a sebesség királya, hanem őszintén imádja a sportautókat is. Nem hiányozhatnak a garázsából a mi autóink. Az egyik különösképp… a LaFerrarinak hívott modell.”

Ennek kapcsán egy érdekes történetet is felidézett Piero Ferrari: „Hamilton ellátogatott Maranellóba, hogy instrukciókat adjon az autó beállításaihoz. Ez volt az alkalom, amikor szívélyesen üdvözöltük egymást. És mondott valamit, ami megütött engem…”

f1-hamilton-vettel-2017

„Sebastian Vettel versenyzett akkor a csapatunknál, és elégedettek voltunk Sebbel. Épp akkor újítottuk meg a szerződésünket vele, és jól is alakultak a dolgok. Lewis akkor viccelődött azzal, hogy ’ha vártatok volna 12 hónapot, jöttem volna’…” – elevenítette fel a maranellóiak alelnöke.

Azt ugyanakkor nem gondolja Piero Ferrari, hogy már hét éve is a Ferrariról álmodott volna Hamilton: „Nem hiszem. Fantasztikus történetet élt meg akkor és él még meg most is a Mercedesnél. De mint azt az elején is mondtam, egyértelmű, hogy sosem volt közömbös a történelmünk iránt. Emellett kötődik az autósport legendáihoz is, gyerekként Ayrton Senna volt a példaképe, 2013-ban pedig Michael Schumachert váltotta a Mercedesnél.”

„Személy szerint nagyon boldog vagyok. Egy olyan figura, mint Lewis, tökéletesen illeszkedik a Ferrari legendájába” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: