DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 14. kedd
F1

„Figyelem, de mégsem” – Ricciardo a pletykákról

Megtanulta az ausztrál, hogy az F1-ben nem szabad túlságosan előre gondolkodni, így csak arra koncentrál, hogy a jelenlegi csapatát minél jobban segítse.

Daniel Ricciardo tavaly év közben, Nyck de Vries tíz verseny utáni menesztésével tért vissza a Formula-1-es mezőnybe az akkor még AlphaTauriként szereplő, most már Visa Cash App RB névre hallgató istállónál.

Az ausztrálnak aztán ősszel több futamot is ki kellett hagynia a Zandvoortban elszenvedett kézsérülése miatt, de így is folyamatosak a találgatások arról, hogy esélyes lehet arra, hogy 2025-ben átvegye Sergio Perez helyét a Red Bullnál – sőt, tavaly arról is szóltak híresztelések, hogy eleve ezzel a céllal hozták vissza a rajtrácsra őt az energiaitalosok.

f1-ricciardo-vcarb-vegas



Mindenesetre Lewis Hamilton ferraris átigazolásával még egy gellert kapott a rengeteg lejáró szerződés révén amúgy is őrültnek ígérkező pilótakeringő. Így amikor a RacingNews365.com interjút készített Ricciardóval a VCARB minapi Las Vegas-i bemutatóján, az a kérdés is előkerült, hogy mennyire figyeli az átigazolási pilótapiacot és a tapasztalata mennyire fog számítani a jövőjét illetően:

„Úgy szemlélem ezeket, hogy közben nem tekintek túlságosan előre. Szóval figyelem, de mégsem, mert tényleg szeretnék csak koncentrálni” – mondta el a nyolcszoros F1-es nagydíjgyőztes. „Különösen a McLarennél töltött éveimben… nyilván amikor nem megy túlságosan jól, akkor gyorsan eldőlhetnek a dolgok, úgyhogy többet nem akarok túlságosan előreszaladni ebben a sportban.”

„És úgy gondolom, visszatérve ebbe a sportba, most már egyértelműen értem, mit tesz a tapasztalat, és igen, természetesen mindig a köridő és a teljesítmény az elsődleges. De különösen egy ilyen csapattal, ahol igyekszünk felépíteni valamit, a tapasztalat valóban kulcsszerepet játszik és megvan a maga értéke.”

„Úgy gondolom, amikor a csapat valamelyest támaszkodni tud rám bizonyos dolgokban és talán az általam nyújtott információk segítik őket, az jó érzés is, hogy ilyenben együtt tudunk működni. Ez jó érzés, szóval a célom az, hogy gyors legyek, de közben a tapasztalatomat is hasznosítsam, ahol tudom” – fogalmazott Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: