Tragédia

Két ember kritikus állapotban került kórházba egy spanyol vidámparki baleset után - videó

Fa dőlt egy hullámvasútra.

2024.02.11 18:16MTI

Válságos állapotban szállítottak kórházba két sérültet a kelet-spanyolországi Tarragona közelében található Port Aventura vidámparkból, ahol fa dőlt egy hullámvasútra vasárnap.

A park üzemeltetőjének közleménye szerint a rendkívül szeles időjárás okozta a balesetet. A hullámvasút közelében álló fa ágai rázuhantak a kocsik utasaira.

A szerencsétlenségben 14-en sérültek meg. A két súlyos állapotú sérültet mentőhelikopterrel szállították kórházba, rajtuk kívül még hárman szorulnak kórházi ellátásra.

A Tomahawk nevű látványosságot a hatósági vizsgálat idejére lezárták, de a vidámpark továbbra is üzemel.

Az El País című napilap úgy tudja, hogy a kedvezőtlen időjárás miatt a park több játéka biztonsági okokból nem üzemelt a nap folyamán, ám a Tomahawkot nem zárták be kis mérete és enyhébb kanyarjai miatt, de az az oka annak is, hogy inkább kisgyerekes családok használják.

Nem ez az első baleset ezen a hullámvasúton, 2009-ban egy vidámparki alkalmazott meghalt, miután a karbantartási munkálatok közben az egyik vagon elgázolta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.