DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Motor

Minden a régi: itt a Red Bull KTM

Változatlan versenyzői párosítás, változatlan színvilág a motorokon: lehullt a lepel Brad Binder és Jack Miller gyári RC16-osáról.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Bár a múlt héten Sepangban már teljesítette első téli tesztjét a MotoGP-mezőny, néhány csapat még adós a hivatalos motorbemutatójával. Közülük elsőként a Red Bull KTM rántotta le a leplet a 2024-es dizájnjáról, amely gyakorlatilag változatlan az előző években megszokotthoz képest: továbbra is az osztrák márka narancssárga alapszíne és a névadó támogató Red Bull logója a domináns.

motogp-ktm-1



Nemcsak a festés, hanem a versenyzői párosítás is maradt a régi a KTM gyári istállójánál, hiszen idén is a tavaly világbajnoki negyedik helyezést elérő Brad Binder, valamint a hozzá képest haloványabban teljesítő Jack Miller alkotja a duót. Binder tavaly 2026-ig hosszabbított a gyártóval, Millernek ugyanakkor az idei évad végén lejár velük a szerződése.

motogp-ktm-2

A KTM a múlt heti teszten elsősorban új aerodinamikai megoldásaival villogott – többek között az első keréknél a „sárvédőn” feltűnt szárnyacskával –, de Binder köridőben is közel volt a Ducatikhoz, s a dél-afrikai igen optimistán vélekedett annak kapcsán, hogy közelítettek a domináló bolognai gyártóhoz és jobb a helyzetük annál, mint amit az eredménylista sugall.

motogp-ktm-3

motogp-ktm-4

motogp-ktm-5

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: