DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Egyéb

Cross motort a gyereknek? Őrültség vagy jó ötlet?

Talán nem a legszokványosabb ajándék cross motort adni a gyerek kezébe. De az biztos, hogy ez valami hihetetlen izgalmas reakciót fog kiváltani belőle.

És az is, hogy mi is jobban fogunk örülni szülőként, ha kint a szabadban játszik és élvezi az életet, mintha csak a számítógép előtt ücsörögne egész nap valamelyik virtuális világban. Na de persze van egy fontos szempont: ez pedig a biztonság. Mindez azonban ma már nem jelent gondot.

A Szigetmotor kínálatában gyerek motor is elérhető. De nagyobbaknak akár junior méretű motorkerékpárt is lehet vásárolni. Mindezek kedvező áron elérhetőek, legyen szó KXD vagy KXD Pro típusokról. Kiemelkedő ár-érték arányban és minőségben - amit a német és japán precizitás garantál.

 

Miért érdemes cross motorra ültetni a gyereket?

Egyrészt azért, mert felejthetetlen élmény. Olyan ez, ami teljesen beszippantja az embert. De fejlesztő szerepe is van. A gyerek megtanulja a vezetés alapjait, javul a koordinációs képessége és a felelősségtudata is. Ez nem egy lövöldözős játék, ahol le kell szedni több száz zombit, vagy Los Angeles utcáin okozhatunk ezer balesetet egy motorról lövöldözve. Aktív, szabadidős tevékenység, amiért még mi magunk is irigyelni fogjuk kicsit, hogy bezzeg régen nekünk nem volt ilyen lehetőségünk.



Hogyan tehetjük még biztonságosabbá a vezetését?

Az első és legfontosabb a biztonság, ez mindenekfelett áll. Megfelelő védőfelszerelés, sisak, kesztyű, térdvédők és minden, ami csak elfér. Tanítsuk meg a biztonságos közlekedés alapjait is, mindig legyen felügyelet alatt a gyerek motorozás közben, még akkor is, ha mi épp egy kicsit messzebbről figyeljük - hiszen vágyni fog az önálló vezetési élmény megtapasztalására is. De a kertben például aligha eshet baja, ha odafigyelünk - és legalább addig sem a fáról esik le, vagy az utcán csavarog - vagy épp bent a számítógép előtt kuksol.

 

Gyermek vagy junior méretű motorkerékpár kiválasztása

A biztonság mellett persze egyéb szempontok is fontosak - csak úgy, mint amikor autót vagy épp motort választ magának az ember. Legyen kényelmes, gyors, könnyen kezelhető. Olyan darab, amit élmény használni minden szempontból. Ne magunknak válasszunk, hanem az ő igényeire szabva vásároljunk - kivéve akkor, ha egy felnőtt típust is mellécsapunk, hiszen nem szeretnénk kimaradni a mókából!

A Szigetmotor csapata több mint három évtizede foglalkozik motorkerékpárok, quadok értékesítésével és javításával. A legnagyobb európai és japán márkák gyártóival és forgalmazóival állnak kapcsolatban. Viszonteladói például a német KXD Motornak vagy az olasz LEM Motornak, illetve Kraftwelle-Germany-nek is. Cross motorok, Pit-Bike-ok, ami csak kell - és amilyen méretben szükség van rá. De a meghajtás közül is lehet választani, hiszen a benzines típusok mellett az elektromos motorok is egyre inkább elterjedtek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: