DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 14. kedd
Motor

Itt a Marquez-éra utáni első Repsol Honda

Több Honda, kevesebb Repsol: elvesztette nyolcszoros világbajnokát, így teljesen megújult festéssel rukkolt elő a japánok gyári csapata.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Kedden a Repsol Honda eseményével folytatódott a MotoGP-s csapat- és motorbemutatók sora. Az előző évekhez képest pedig nagyobb várakozás előzte meg a prezentációt, hiszen a japán gyártó elveszítette sztárversenyzőjét, Marc Marquezt, így arra lehetett számítani, hogy a dizájnból eltűnik a spanyol szponzoraként eddig őket támogató Red Bull logója, de a három évtizede névadó szponzorként jelen lévő Repsol hozzájárulása is csökkent állítólag.

motogp-repsol-honda-1



A sejtések pedig be is igazolódtak: a Repsol és annak ikonikus narancssárga színe jóval kisebb felületen jelent meg, ellenben sokkal nagyobb hangsúlyt kaptak a HRC piros és főleg kék színei. A Red Bull-logó pedig valóban eltűnt a festésből.

motogp-repsol-honda-2

Ami a versenyzőpárost illeti: Joan Mir második idényére készül a csapattal, mellé pedig Marquez távozása után a VR46-tól leigazolt Luca Marini érkezett. A sepangi teszt tapasztalatai alapján ugyan érezhető javulás az RC213V-nél, ám mint arra Marini is rámutatott, főleg a hosszabb etapokon, használt gumikon vannak még problémái a Hondának. Legközelebb jövő héten, a katari teszten láthatjuk majd őket pályára gurulni.

motogp-repsol-honda-3

motogp-repsol-honda-5

motogp-repsol-honda-4

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: