DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 13. hétfő
F1

„Ott kell folytatnunk, ahol tavaly abbahagytuk” – Vasseur

A Ferrari F1-es főnöke szerint hatékonyabbnak kell lenniük minden téren, hogy minden versenyből kihozzák a maximumot az SF-24-esből.

Kedden pontban délben a Ferrari egy rövid videóban és stúdiófotókkal prezentálta a nagyvilágnak a 2024-es Formula-1-es versenygépét, az SF-24-est, amellyel idén is Charles Leclerc és Carlos Sainz száll majd harcba.

A Scuderia tavaly összességében csalódáskeltő idényt nyújtott, főleg a biztató 2022-es kezdés fényében, de végül a vörösök tudtak egyedül futamot nyerni a Red Bullon kívül, az évad végére pedig olyan fejlődést értek el, amellyel kis híján a Mercedest is elkapták a konstruktőri vb-ezüstéremért folyó harcban.

f1-ferrari-2024-7



Frederic Vasseur, aki a második szezonjának vág neki az F1-ben a Ferrari csapatvezetőjeként, éppen ezért onnan folytatná az építkezést, ahol 2023 végén abbahagyták:

„Mindig rendkívül izgalmas pillanat számomra és a versenyzőknek is először megmutatni egy új autót a világnak, még ha közben már arra a pillanatra is gondolunk, amikor a riválisaink ellen fogunk versenyezni vele a pályán” – fogalmazott Vasseur az autóbemutató kapcsán kiadott sajtóközleményben.

„Idén ott kell kezdenünk, ahol az előző szezon végén abbahagytuk, amikor konstans élmenők voltak, miközben azt tartottuk szem előtt, hogy minden területen javuljunk. Minden idők leghosszabb Formula-1-es idénye vár ránk, és Charles, Carlos és én is egyetértünk abban, hogy hatékonyabbnak kell lennünk abban, ahogy a versenyeket menedzseljük és merész döntéseket kell hoznunk, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el minden egyes nagydíjon.”

„Gyakran mondják, hogy a rajongók extra fokozatot jelentenek, és ez egyértelműen igaz egy ennyire kiélezettnek ígérkező bajnokságban, és büszkék vagyunk rá, hogy világszerte számíthatunk a tifosira” – tette hozzá Vasseur.

További képeket az SF-24-esről a galériánkban találhattok:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: