Baleset

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték a Tiszaújváros és Polgár között történt halálos baleset vádlottjait

A motorkerékpár utasa a helyszínen életét vesztette.

2024.02.13 13:59MTI

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Tiszaújváros és Polgár között 2020-ban történt halálos baleset két vádlottját a Tiszaújvárosi Járásbíróság. Az ítélet nem jogerős.

A Miskolci Törvényszék sajtóosztálya az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta: az elsőrendű vádlott 2020. július 5-én Polgár felé tartott gépkocsijával, amikor egy bekötő úthoz érve balra akart kanyarodni. A sofőr nem észlelte, hogy a motorkerékpárt vezető másodrendű vádlott - szabálytalanul - megkezdte az előtte haladó járműszerelvény és az elsőrendű vádlott autójának előzését. A motor mintegy nyolcvan kilométeres sebességgel a kanyarodó gépjármű vezetőoldali ajtajának ütközött.

A motorkerékpár utasa a helyszínen életét vesztette, míg annak sofőrje és a személygépkocsi utasa nyolc napon túl gyógyuló, az elsőrendű vádlott pedig nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Közúti baleset okozása miatt a bíróság az elsőrendű vádlottat egy év négy hónap, a másodrendűt egy év nyolc hónap szabadságvesztésre ítélte.

Mindkét vádlott szabadságvesztésének végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztették - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.