DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 14. kedd
F1

Red Bull-szerű hátsó szárnyat talált ki a Ferrari

A Red Bull DRS-előnyére lehet válasz a Scuderia megoldása, de már Bahreinben sem biztos, hogy a most bemutatott autót fogják használni.

Könnyebben vezethető, és teljesen átalakított autóval várja a 2024-es szezont a Ferrari – erről számolt be Enrico Cardile, a karosszériáért felelős technikai igazgató kedden, az SF-24-es bemutatója kapcsán.

A szakember első szavait itt írtuk meg, később azonban kérdésre külön is kitért egy-két dologra, többek között igennel válaszolt arra, hogy az új hátsó szárny a Red Bull-lal szemben meglévő DRS-hátrány eltüntetését szolgálja-e.

f1-ferrari-sf24



„Igen, szerepet játszik az is, hogy a Red Bull DRS-ét tanulmányoztuk. Mármint az autónk fejlesztésének részese volt az is, hogy teljesen átdolgoztuk a hátsó szárnyat. Egy új közepes leszorítóerős szárnnyal mutattuk be, de minden leszorítóerő-tartományt átalakítunk. Szóval jelentősen koncentrálunk a hátsó szárnyra” – mondta Cardile, aki ezzel együtt azt mondta, hogy nem másolják a rivális elgondolását.

„Az egyértelmű, hogy a saját irányunkat valósítottuk meg. Tavaly sok munkát tettünk abban, hogy mit jelent a vezethetőség az aerodinamikai formák terén, szóval az irány a miénk. Azt nem mondhatom meg, hogy a beállítások terén a Red Bull merre tart, mi elemeztünk több opciót, és úgy találtuk, hogy ez a legjobb eszköz ahhoz, hogy elérjük a céljainkat” – magyarázta.

 

Már a bahreini autó sem ez lesz

Cardile szavai azt is megerősítik, amit az utóbbi években már többször tapasztalhattunk: azért sincs túl sok értelmük az autóbemutatóknak, mert nem a valós technikát mutatják meg, vagy nem azt, amivel majd ténylegesen kigurulnak a pályára.

„Csak annyit mondhatok, hogy a már készen lévő autó is fejlettebb ahhoz képest, mint amit bemutattunk. Aztán majd eldöntjük, hogy azokat a fejlesztéseket jó lesz-e már Bahreinben használni. Az első lépés az, hogy meglássuk, hogyan állunk a többiekhez képest.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: