DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 14. kedd
F1

„Beszéltünk Lewisszal” – Leclerc

Charles Leclerc tisztában volt azzal, hogy Hamilton tárgyal a Ferrarival, a bejelentés után pedig beszéltek is egymással. Szerinte tanulhat tőle.

A Ferrari autóbemutató eseményén természetesen Charles Leclerc sem kerülhette el a Hamilton-kérdést, vagyis hogy mit szól ahhoz, hogy jövőre a hétszeres világbajnok érkezik mellé a Scuderia másik autójába.

A brit pilóta bejelentése egy héttel azt követően történt, hogy Leclerc hosszabb távú kontraktusát közölte a Ferrari, és azóta ellentmondásos hírek láttak napvilágot arról, hogy a monacói és a közvetlen környezete egészen pontosan mikor értesült Hamiltonról, és hogy hogyan reagált rá.

f1-leclerc-ferrari_7



„Ezek a szerződések nem egy nap alatt készülnek el, idő kell hozzájuk, és tisztában voltam a tárgyalásokkal az aláírás előtt, szóval nem ért meglepetésként utána” – árulta el Leclerc a Formula.hu részvételével zajló eseményen.

„Lewis hihetetlen pilóta, a történelem legsikeresebbje, óriási tapasztalata is van, amivel segíteni is fogja a csapatot, és nyilván engem is, ami jó dolog” – tette hozzá.

„Voltak már beszélgetéseink Lewisszal, főleg akkor, amikor minden hivatalossá vált és bejelentették. Természetesen üzeneteket küldtünk egymásnak. Mindig érdekes új csapattársat kapni, mert új munkamódszereket tanulhatunk és a vezetés terén is elleshetünk egy-két dolgot, főleg akkor, ha az az új csapattárs egy hétszeres világbajnok” – mondta a Ferrarinál 2019 óta versenyző pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: