DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Íme az új F1-es McLaren: az MCL38

Szerda délelőtt leplezte le 2024-es F1-es autóját a McLaren: Lando Norris és Oscar Piastri szeretne a mezőny legelején csatázni vele.

A McLaren már január közepén, váratlanul megmutatta a 2024-re tervezett autófestését, de nem az idei, hanem még a tavalyi autón.

Február 14-én, szerda reggel (helyi idő szerint éppen 8:38-kor) aztán maga a versenyeszköz is megérkezett: az MCL38 névre hallgató új McLarennel szeretnék stabilizálni magukat a Red Bull mögötti mezőny elején. A bemutató mondjuk meglehetősen furcsára sikerült: a csapat kitett egy videót, amin nem is látszik az egész autó, így kissé azért zárójelbe került az esemény súlya, hiszen az autót nem látjuk, a festést pedig már láttuk...

 

A csapat ma Silverstone-ban a pályára is kiviszi az új autót, de Andrea Stella csapatfőnök elárulta, hogy ugyan sok újdonsággal készültek 2024-re, ám már a bahreini autó sem ugyanaz lesz, mint a most bemutatott verzió, ami tovább csökkenti a mostani esemény értékét.

Azt is elmondta, hogy a tavalyi lendületet szeretnék áthozni erre az évre is, most már abszolút mindenük adott ahhoz, hogy jó munkát végezzenek, de reálisan látják, hogy mindenki más is fejleszt, javul, úgyhogy majd csak Bahreinben derül ki, hogy hol tartanak a többiekhez képest.

Ezt Lando Norris és Oscar Piastri is megerősítette, hozzátéve, hogy mindketten bizakodva várják az új szezon kezdetét.

mclaren1



mclaren4

mclaren3_1

mcl38

mcl38-2

mcl38-3

mcl38-4

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: