DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 14. kedd
F1

„Kellett nekünk az előző két év” – Wolff

Toto Wolff szerint tudják, hogy egy hegyet kell megmászniuk, de azt remélik, hogy közelebb kerültek a Red Bullhoz 2024-re.

Nem vár csodákat a 2024-es szezontól Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője, de azt azért reméli, hogy a nehezebben alakuló előző két szezon után most közelebb lesznek a Red Bullhoz, és a maguk problémáit sikerült megoldaniuk.

„Tudjuk, hogy egy hegyet kell megmásznunk ahhoz, hogy a mezőny legelején csatázzunk, ebben a sportban nincsenek csodák” – mondta Wolff a Mercedes mai autóbemutatóján.

„De az ambíciónk és az elkötelezettségünk erős, és hamar kiderül, hogy sikerül-e megoldanunk a tavalyi év legfőbb karosszéria-problémáit. Az F1-ben mindig a többiek ellen kell csatázni, lehet nekünk jó autónk, de ha egyedül körözünk vele, akkor nem derül ki, hogy másokhoz képest milyen. Tavaly kemény csatát vívtunk a Ferrarival a McLarennel, néha az Aston Martinnal is úgy, hogy nagy volt a lemaradásunk a Red Bullhoz képest. Remélem, hogy most is ott leszünk az üldözők között a szezon elején, és azt is, hogy egy lépéssel közelebb kerülünk a Red Bullhoz” – magyarázta.

mercedesw15



„Ambiciózus célokat tűztünk ki magunk elé a fejlesztésekkel kapcsolatban, de jól haladtunk velük. Sok minden szerepelt nagyon magasan a prioritási listánkon, hogy vezethetőbbé, stabilabbá tegyük az autót, de csak akkor derül ki, hogy mit csináltunk, amikor kimegyünk a pályára” – tette hozzá.

„Szerintem az előző két év kellett nekünk ahhoz, hogy újra megtaláljuk magunkat bizonyos területeken, hogy kicsit újrakalibráljuk a csapatot. Senki nem nyert meg minden bajnokságot, amiben részt vett, és  bár mi elég sokáig voltunk elöl, de tudtuk, hogy eljön a nap, amikor több lesz a kihívás – ez történt 2022-ben és 2023-ban. De ez azt is jelenti, hogy úgy kell változtatásokat eszközölni hogy a csapat jó dolgait ne dobjuk ki, azokat tartsuk meg, és azokon kell dolgozni, amin fejleszteni kell. Fejlődtünk, és várjuk, hogy megtegyük a következő lépést a W15-tel” – mondta.

 

Gyors autót akarnak adni Hamilton utolsó évére

Alig két hete jelentették be váratlanul, hogy Lewis Hamilton az év végén távozik a Mercedestől, úgyhogy ez lesz az utolsó szezonja Brackley-ben. Wolff szerint szeretnék emlékezetessé tenni.

„Nyilván ez lesz az utolsó szezonunk Lewisszal, szóval nagyon szeretnénk egy igazán gyors autót csinálni, és a gyárban is mindenki kőkeményen dolgozott azért, hogy elkészüljünk. Tudtuk, hogy egy nap véget ér a partnereségünk Lewisszal, de azt gondoltuk, hogy talán 2025 végén, szóval az időzítés meglepett, de tiszteletben tartom a döntését. Számunkra ezzel idénre semmi sem változott, két kiváló pilótánk van, George egy gyors, tehetséges, intelligens versenyző, Lewis pedig motivált többszörös világbajnok, és szeretnénk az utolsó évét a lehető legsikeresebbé tenni.”

Hogy mi változott az autón, arról James Allison beszélt ebben a cikkben!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: