Kipróbálta, de nem tartja meg a négynapos munkahetet a Telekom

2024.02.14. 21:25
Lezárja a négynapos munkahét tesztprogramját a Magyar Telekom, a cég úgy döntött, visszatér a hagyományos menetrendre. Mint írták, a rövidített munkahéten nem mindenki tudott kellő hatékonysággal dolgozni.

A Magyar Telekom 2022 nyarán indította el a négynapos munkahét tesztprogramját, miután egyre több külföldi cég számolt be arról, hogy minden téren javulás történt náluk, mióta alkalmazottjaik rövidített menetrend szerint dolgoznak.

A hvg.hu információi szerint a Magyar Telekom azonban úgy döntött, nem kísérleteznek tovább, hanem lezárja a programot és visszavezeti a jól megszokott, heti öt napos munkarendet.

A cég azzal indokolta döntését, hogy

a négynapos modell nem alkalmazható egységesen minden munkatársra, és többségük munkája jellege vagy élethelyzete miatt nem tudott ebben a modellben kellő hatékonysággal dolgozni.

A Telekom hozzátette, „a vegyes munkarenddel működő csapatok összehangolása hosszú távon szintén kihívásokat jelentett” ezért úgy döntöttek, hogy február 29-én lezárják a projektet.

A döntés sokakat váratlanul ért, ugyanis a Telekom korábban úgy nyilatkozott, hogy a háromnapos hétvége kiegyensúlyozottabbá teszi dolgozóit, akik így nagyobb hatékonysággal tudnak dolgozni.