Szalay-Bobrovniczky Kristóf a közlekedésfejlesztésbe is beavatkozhat

2024.02.15. 20:01
Hivatalos Értesítő jelent meg február 14-én arról, hogy Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter utasítása alapján Katonai Mobilitási Munkacsoportot hoznak létre.

A Magyar Közlöny mellékletében, a Hivatalos Értesítőben szerdán jelent meg, hogy Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Katonai Mobilitási Munkacsoportot hozott létre.

A tervek szerint feladatoktól függően, de évente legalább két alkalommal üléseznek.

Ellátásáért Czermann János, a Honvédelmi Minisztérium stratégiáért és humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára felel.

Hozzátették, a minisztérium és a vezérkar tisztségviselőit is meg kell hívni az eseményre. A felsorolásban megemlítik többek között az Építési és Közlekedési Minisztérium vasútépítésért, közlekedésstratégiáért, az útépítésekért felelős helyettes államtitkárát és a MÁV és a Magyar Közút illetékeseit is. 

Mint írták, a „Magyar Honvédség feladatainak hatékonyabb ellátása és folyamatban lévő és tervezett közlekedés infrastruktúrát érintő fejlesztések során a honvédelmi érdekek hatékonyabb érvényesítése” érdekében hozták létre.

A Munkacsoport a szakterületet érintő stratégiák, koncepciók, tervek és joganyagok felülvizsgálatával javaslattevő, döntés-előkészítő, tanácsadó testület. 

– ismertették.

Pótlékot kapnak az Izraelben és Libanonban szolgáló magyar katonák

A közlemény szerint, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter külön pótlékot állapított meg az izraeli válsághelyzet miatt. Ennek értelmében 25 százalékkal megemelte az Izraelben és Libanonban szolgáló magyar katonák ellátmányát.

A külön pótlékot az egészségügyi szabadság Izraelben vagy Libanonban eltöltött időtartamának 90 napot meghaladó részére sem kell csökkenteni. A kifizetés 2023. október 7-ig visszamenőleg történik, amit legkésőbb a márciusi juttatással együtt folyósítanak.