DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 15. szerda
F1

Nem Hamiltonra vár, hanem fejlődik a Ferrari 2024-ben

Fred Vasseur szerint nem átmeneti évről beszélünk, hanem a tavaly megkezdett fejlődés és átalakítás folytatásáról. Sosem lesz elégedett a csapatával.

Sosem lesz elégedett a Ferrarinál zajló változásokkal Fred Vasseur – a francia csapatfőnök 2023 elején állt munkába a legendás istálló vezéreként, és azóta rengeteg mindenen igazított, több szakember távozott, de talán még több érkezett, vagy érkezik a közeljövőben. 

Vasseur azonban azt mondja, hogy nem lesz olyan pont, amikor azt mondja, hogy „készen vagyunk” az átalakításokkal, ugyanis az egész szakma lényege éppen az, hogy folyamatosan reagálni és változtatni kell.

f1-ferrari-vasseur



„Ha elkezdünk megelégedni azzal, amink van, akkor halottak vagyunk. Folyamatosan olyan mentalitással kell dolgozni, hogy mindig fejlődni kell, mindig javítani kell a gyengeségeken, és még több területet kell kiaknázni. Emiatt ez egy soha véget nem érő projekt” – idézi Vasseur szavait az Autosport.

„Természetesen hamarosan csatlakoznak a csapathoz új emberek, ami jó hír, és napról napra teszünk újabb lépéseket, napról napra erősítjük meg a csapatot. De ahogy mondtam, ez nem úgy működik, hogy felkelek holnap reggel, és azt mondom, hogy na, megérkeztünk, elégedett  vagyok a helyzetünkkel. Ha beférkőzik ez a hozzáállás, az szerintem már a vég kezdete” – tette hozzá.

 

Nem várnak Hamiltonra

Vasseur arra is nemet mondott, hogy a 2024-es év csak egy átmeneti szezon lesz, mielőtt jövőre megérkezik a csapathoz Lewis Hamilton – szerinte a munka ugyanolyan ütemben zajlik tovább, és jelenleg csak és kizárólag ezzel foglalkoznak.

„Ez egy nagyon fontos szezon számunkra, mert szerintem a legjobb mód arra, hogy felkészüljünk valamire az, hogy jó munkát végzünk. Ez azt jelenti, hogy 2024-re figyelünk, a legjobbunkat akarjuk nyújtani, futamokat akarunk nyerni, és folytatni akarjuk a 2023-as utat, így egyáltalán nem gondolunk 2025-re.”

„Ha megnézzük a tavalyi évet, nagyon pozitív fejlődésen mentünk keresztül a szezon során. Voltak időszakok, amikor Charles és voltak, amikor Carlos teljesített egy kicsit jobban, és szerintem a csapat fejlődésében jelentős szerepet játszottak mindketten. Szükségünk is van erre a fejlődésre, és nyilván még többet akarunk, ez a csapatunk DNS-e. És őszintén szólva biztos vagyok benne, hogy idén is meglesz ez a pozitív fejlődésünk, ami sokat segít majd a jövőben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: