szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A magyar válogatott középpályás combsérüléssel bajlódik.

"Nem túl jó a helyzet. Szeretném azt mondani, hogy minden rendben, de akad néhány problémánk" – mondta a Liverpool vezetőedzője egy keddi sajtótájékoztatón. A szezon végén távozó Jürgen Klopp több kulcsember sérülése nehezíti a dolgát, kérdéses, mikor térhet vissza Szoboszlai Dominik, Trent Alexander-Arnold, a legutóbbi Premier League-meccsen pedig Diogo Jotát és Curtis Jonest is elveszítette a csapat.

Klopp arról beszélt, hogy Alisson izomsérüléséről nem tudni, mikor jön rendben, Jotának a térde, Jonesnak a szalagjai sérültek meg, előbbinek elmondása szerint hónapokat kell majd kihagynia. A vezetőedző ezután tért ki Szoboszlai és Trent Alexander-Arnold helyzetére:

"Trent és Dom a visszatérésen dolgoznak, de még nem vesznek részt a közös edzéseken, úgyhogy nem is bevethetőek".

Szoboszlai hónapok óta bajlódik egy combsérüléssel. A Premier League első 20 fordulójában játszott, 19-szer kezdőként lépett pályára, de a Newcastle ellen megsérült a combhajlító izma, kihagyta a Bournemouth elleni bajnokit, az FA Kupában az Arsenal, a Ligakupában pedig a Fulham elleni két meccsen nem játszott.

Január végén lépett újra pályára, a Norwich elleni kupameccsen csereként beállva rögtön gólpasszt adott, a Chelsea elleni rangadón pedig fejesgólt szerzett. Az Arsenal ellen már nem tudott pályára lépni, fájdalmat érzett ott, ahol korábban megsérült.

A héten a Liverpool két meccset játszik, szerdán a Luton elleni bajnokin lépnek majd pályára, vasárnap pedig a Chelsea ellen játszanak Ligakupa-döntőt.