DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Íme, a Red Bull rejtegetett hűtőnyílásai

A bahreini F1-es teszt elején végre teljes valójában megpillanthattuk az RB20-ast és annak extrém oldaldoboz-kialakítását.

Váratlant húzott a Red Bull azzal, hogy jelentősen átalakította az előző idényt domináló versenygépét, és több ponton is a Mercedes azóta már kukázott megoldásai irányába ment el az oldaldoboz kialakításánál. Sőt, a hírek szerint ez még csak a kezdet: a későbbi, hűvösebb versenyekre még inkább a zéró podra hajazó fejlesztéseket vethetnek be az RB20-ason.

f1-verstappen-redbull-teszt-bahrein-1



A stúdiófotókon azonban ügyesen elrejtették, hogyan is oldották meg a hűtőnyílásokat az oldaldobozoknál. Nos, a bahreini F1-es teszt első napjának reggelén végre tényleges valójában megcsodálhattuk Max Verstappenék idei versenygépét, s így a helyszíni tudósítók közelről is szemügyre vehették Adrian Neweyék legújabb kreálmányát.

Mint az Albert Fabrega Twitterre feltöltött fotóin is látszik, a sejtéseknek megfelelően található egy szűk függőleges légbeömlő a 2024-es Red Bullon, de van egy kisebb, vízszintes elhelyezkedésű rés is az oldalszekrény elején (a harmadik képen látható ez jól):

 

Ez pedig nem minden: a szintén a Mercedes által ihletett, a motorburkolatnál megjelent „váll” vagy cső elején is található egy bemeneti nyílás, ami vélhetően szintén a hűtést szolgálja. Ami viszont érdekes, hogy egyelőre az orrkúp elején nem nyitottak rést.

 

A bahreini F1-es teszt első napjának élő szöveges tudósítása IDE KATTINTVA követhető!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: