szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Bundesliga címvédője jelenleg nyolc ponttal van lemaradva az éllovas Leverkusen mögött.

Thomas Tuchel arról állapodott meg a Bayern München vezetésével, hogy a szezon végén távozik a vezetőedzői posztról – értesült a Sky helyi tévécsatornája és a Bild napilap.

A német trénernek – akinek a munkáját Lőw Zsolt segíti – eredetileg 2025 júniusáig szólt a szerződése a Bundesligában címvédő klubbal.

A bajor csapat vasárnap sorozatban a harmadik tétmérkőzését is elvesztette: a bajnokságban 2015 óta először kapott ki egymás után idegenben – a Leverkusenben, majd a Bochumban –, a majd múlt szerdán a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzésén is alulmaradt a Lazio otthonában.

Tizenkét fordulóval a szezon vége előtt a Bayern 8 ponttal marad le a veretlenül az élen álló Bayer Leverkusen mögött, a Német Kupából pedig már novemberben kiesett.

A csapaton belül az elmúlt hetekben egyre nőtt a feszültség, amelynek jelei már kívülről is látszottak: a Bochum elleni 3–2-es vereség után a Bild szerint Lőw és az egyik játékos, Joshua Kimmich összeszólalkozott. A helyzet úgy elfajult, hogy beszámolók szerint a csapatkapitánynak, Manuel Neuernek kellett szétválasztania őket.

Thomas Tuchel dolgozott már az 1. FSV Mainz 05-nél, a Borussia Dortmundnál, a Paris Saint-Germainnél és a Chelsea-nél is, amellyel 2022-ben Bajnokok Ligáját nyert. Onnan a következő szezon elején menesztették, közvetlenül azután, hogy a csapat a BL-ben kikapott a Dinamo Zagrebtől. A Bayern tavaly márciusban szerződtette, miután elbocsátotta Julian Nagelsmannt.