Magyar Péter: Diplomáciai karriert ajánlottak, ha külföldre költözöm

2024.02.21. 21:23
Magyar Péter, Varga Judit egykori igazságügyi miniszter volt férje arról számolt be, hogy 2020-ban egy miniszter próbálta meggyőzni, hogy költözzön külföldre és kezdjen diplomáciai karrierbe.

Magyar Péter a Partizánnak adott interjújában arról mesélt, hogy 2020-ban a Karmelitába hívták egyeztetésre, miután Varga Judit akkori igazságügyi miniszterrel megromlott a kapcsolatuk. Most az RTL Híradónak elmondta, hogy diplomáciai karriert ígértek neki, ha külföldre megy, és itthon hagyja három gyermekét.

A lényeg az volt, hogy a válásommal kapcsolatban, illetve annak az intézésével kapcsolatban hívott be egy miniszter egyeztetni, és ott tett nekem különböző ajánlatokat, amiket én visszautasítottam. Hiszen nem szerettem volna külföldre menni és diplomáciai karrierbe kezdeni ismét, és itt hagyni a három gyerekemet Magyarországon

– mondta Magyar Péter.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Nemzetbiztonsági Bizottság keddi zárt ülése után (melyen téma volt az állítólagos találkozó) arról posztolt, hogy „a hazai titkosszolgálatok egyetlen tagja sem folytatta le vele az általa említett személyes találkozót”.

Magyar Péter szerint ő sosem mondta, hogy a titkosszolgálat egy tagjával tárgyalt, miniszterről beszélt, azt azonban nem nevezte meg, hogy kiről van szó.

Szükségtelennek tartottam megnevezni ezt az illetőt, szerintem aki olvasta a korábbi bejegyzéseimet, vagy hallgatta a Partizán-interjúmat, az össze tudja tenni a képet, és pontosan tudja, hogy kire gondoltam

– tette hozzá.

A titkos műveletek szerinte is szóba kerültek az adásban, csak a telefonja kapcsán, amit a közelmúltban bevizsgáltatott, és találtak is rajta valamit. Kocsis Máté a Nemzetbiztonsági Bizottság ülése után azt írta, hogy műveleti feldolgozás nem zajlott Magyar Péterrel kapcsolatban, a Bizottság jobbikos elnöke, Sas Zoltán azonban másképp fogalmazott az RTL-nek. Azt mondta, hogy a magyar titkosszolgálatok semmilyen jogellenes vagy törvénytelen tevékenységet nem tanúsítottak ebben az ügyben.

Nyilván ebben az állításban indirekten az is benne lehet, hogy legális, engedélyezett lehallgatási vagy egyéb tevékenységet folytattak 

– hangsúlyozta Magyar Péter.

A Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke nem válaszolt az RTL-nek arra a kérdésére, hogy ez így volt-e vagy sem.