DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Sainz: Haladtunk a hosszabbítás felé, aztán…

A spanyol ismét elismerte: meglepte, hogy a Ferrari lecserélte Hamiltonra. Ami az F1-es jövőjét illeti: nem csak 2025-öt tartja szem előtt a választáskor.

Carlos Sainz a nagy vesztese a 2024-es esztendő eddigi legnagyobb Formula-1-es sztorijának, hiszen az ő helyét fogja átvenni jövőre Lewis Hamilton, amikor megérkezik a Mercedestől a Ferrarihoz. Pedig korábban többször is hangsúlyozta a Scuderia, hogy Charles Leclerc mellett a spanyolt is meg akarják tartani – és maga Sainz is úgy érzékelte, hogy jó úton járnak ilyen tekintetben, mielőtt képbe került a hétszeres világbajnok:

f1-sainz-vasseur-ferrari-1



„Vicces, de legalább az első verseny előtt eldőlt a jövőm, hogy nem fogok a Ferrarinál maradni” – nyilatkozta a bahreini F1-es teszt első napján a pilóta a Formula.hu virtuális jelenlétében, utalva arra, hogy korábban többször hangsúlyozta, hogy szeretné, ha eldőlne a sorsa a 2024-es idény rajtja előtt.

„Természetesen mint mondtam, meglepetésként ért, és készültem aláírni egy új szerződést velük, úgy tűnt, minden megfelelően halad ebbe az irányba, de végül mégsem történt meg, mint tudjátok. És nyilván ezzel a helyzet teljesen megváltozott ahhoz képest, ahol tavaly októberben-novemberben voltunk, teljesen más a szituáció.”

 

Hova vezethet Sainz útja az F1-ben?

Sainz kapcsán természetesen a fő kérdés, hogy hol fog versenyezni 2025-ben. A legtöbbször a 2026-tól Audivá váló Stake/Sauber neve merült fel a spanyollal kapcsolatban, de szóba jöhetne akár egy Red Bull-os visszatérés vagy a Mercedes Hamilton által üresen hagyott ülése is. Mindenesetre Sainz a mérlegelés során a hosszabb távú jövőt is szem előtt tartja:

f1-sainz-ferrari-2

„Gyakorlatilag szabad ügynök vagyok 2025-re, és még nincs ötletem, hol fogok versenyezni. Úgyhogy időt kell hagynom magamnak a döntésre, ahogy említettem, megnézem az összes elérhető lehetőséget és próbálom a legjobb opciót kiválasztani magamnak, nem is csak 2025-re, hanem a következő három-négy évre, ahol úgy érzem, hogy az abszolút legjobbamat tudom nyújtani, hogy győztes projektet rakhassunk össze az F1-ben, aztán meglátjuk, ki adja erre a legjobb esélyt.”

„Szerintem minden pilóta, akinek lejár a szerződése, megvizsgálja az összes lehetőségét, beszélget kicsit minden csapattal, hogy hogyan fejlődnek az istállók és a struktúrák, hol állnak, és valószínűleg az év korábbi szakaszában döntenek” – fűzte hozzá Sainz, megjegyezve, hogy jelenleg viszont a bahreini háromnapos tesztre koncentrál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: