DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Schumacher: A Mercedesnél tudják, mire vagyok képes

Aligha találni olyan Formula–1 rajongót, aki ne tudná, hogy Lewis Hamilton 2025-től a Ferrarihoz igazol, a hétszeres világbajnok utódjának kiléte azonban egyelőre nem ismert.

Hamilton ülése rendkívül vonzó és értékes, nem meglepő tehát, hogy óriási az érdeklődés az Ezüstnyilak szabad helye iránt.

A Haas 2022 végén úgy döntött, hogy Mick Schumacher helyett Nico Hülkenbergnek szavaz bizalmat, így Michael Schumacher 24 éves fiának már a tavalyi szezonban sem jutott hely az F1-ben. Mick azóta a Mercedes tartalékversenyzőjeként tevékenykedik, idén pedig az Alpine színeiben a WEC-ben is versenyezni fog.

„Természetesen tisztában vagyok vele, hogy Lewis ülése szabad lesz a Mercedesnél” – mondta Mick Schumacher a német Sky-nak.



„Továbbra is a céljaim között szerepel az F1, remélhetőleg ez az álom ismét valóra válik. Emellett természetesen fontos, hogy a jelenlegi feladataimra is koncentráljak. Egyrészt tartalékversenyző vagyok a Mercedesnél, illetve a WEC-ben is rajthoz állok, amit mindenképpen előtérbe helyezek. Meglátjuk, hova vezet az út, ha jól teljesítek.”

„Biztos vagyok benne, hogy a Mercedesnél tudják, mire vagyok képes, hiszen látják a szimulátorban végzett munkám, valamint ismerik a junior kategóriákban és a Haasnál nyújtott teljesítményem” – tette hozzá Mick.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: