DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
Egyéb

4 dolog, ami segíthet elütni az időt a 2024-es szezonig

Márciusban indul az idei Forma 1-es szezon, ám addig is van még pár szabad hétvége, amit érdemes programmal feltölteni. Ha már te is alig várod, hogy újra elinduljon a hajsza a győzelemért, akkor biztosan ismerős az érzés, hogy ilyenkor szinte vánszorog az idő. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány program ötletet, ami segíthet elütni azt és közben szenvedélyednek is hódolhatsz, amíg várakozol.

Kerülj képbe a 2024-es újdonságokkal!

A csapatok idén is számos fejlesztéssel készülnek a Forma 1-es szezonra. Ha a szünet alatt nem követted aktívan a híreket, a következő néhány hétben még bőven van időd képbe kerülni az újdonságokkal. A Formula.hu-n minden információt elérsz, amire szükséged lehet, de kedvenc pilótáid közösségi média oldalait is érdemes bekövetni. Továbbá a csapatok is rendszeresen osztanak meg kulisszák mögötti videókat az autóikról és a versenyzőikről egyaránt.

ferrari-elmenyvezetes

Vegyél részt élményvezetésen!



Az autóversenyzés ugyan sok év felkészülést és egyedi készségeket kíván, azért neked sem kell lemondanod róla, hogy álmaid autóját vezesd. Legyen szó Ferrari élményvezetésről valódi versenypályán, ahol nem számít a sebesség, formaautó vezetésről, rally vagy amerikai izomautók vezetéséről, már szinte mindent megtalálhatsz a hazai felhozatalban.

A legtöbb élményvezetés programhoz ráadásul csak egy B-kategóriás jogosítványra van szükséged. Minden mást megtanítanak a versenypályán. Bizonyos autókat pedig akár közúti forgalomban is kipróbálhatsz. Ez a program egyébként szülinapi ajándékba vagy legénybúcsúra is kiváló ötlet lehet.

Próbáld ki a sim racinget!

A pilóták közül is többen hódolnak ennek az időtöltésnek. Max Verstappen például előszeretettel gyakorol szabadidejében is online versenyeken. Fontos ugyanakkor megjegyeznünk, hogy ez nem egy olcsó hobbi. Először is szükséged lesz hozzá egy olyan gamer PC-re, ami szaggatás nélkül elbírja a népszerűbb szimulátor játékokat. Vagy ennek hiányában egy megfelelő játékkonzolra. Ha ez megvan, a belépő szintű kormány és pedál szett már viszonylag gazdaságosan beszerezhető és hobbi szinten tökéletesen megfelel. Ha kompetitíven szeretnéd űzni a sportot azonban határ a csillagos ég, ami a felszereléseket illeti. 

Amellett, hogy tud elég költséges hobbi lenni, a helyigénye is viszonylag nagy. Hacsak nem akarod minden alkalommal elővenni majd elrakni az asztalodról a kormányodat, vagy versenyszerűen akarsz vele foglalkozni, akkor előbb-utóbb szükséged lesz egy szimulátor rigre is. Szerencsére azonban nagyobb befektetések nélkül is ki lehet próbálni, milyen az igazi sim racing élmény. Egyre több szimulátor terem jelenik meg Magyarországon is, így jó eséllyel lesz egy a közeledben.

Merülj el a filmek világában!

Nem véletlenül vonzza évről évre a rajongókat az autóversenyzés világa. Az olyan legendák neve, mint Hunt, Lauda, Senna, Prost, vagy az aktuális pilóták közül Hamilton és Verstappen, de még sokáig sorolhatnánk őket, nemcsak a rajongók számára ismertek. Ezt pedig a filmkészítők is felismerték és az utóbbi években egyre több, nemcsak Forma 1 témájú kiváló film került a mozikba.

Csak hogy néhányat említsünk ezek közül, ilyen:

-        a Rush – Hajsza a győzelemért Lauda és Hunt párbajáról,

-        Az aszfalt királyai, ami a Ford és a Ferrari közötti rivalizációt dolgozza fel,

-        a Gran Tourismo, ami már a sim racing és a GT autók világába enged bepillantást,

-        illetve a nemrég megjelent Ferrari is, ami az autóversenyzés hőskoráig tekint vissza.

Ezen kívül érdemes adni egy esélyt a dokumentumfilmeknek is, hiszen számos történetet csak hallásból, vagy akár még úgy sem ismerünk. Végül, de nem utolsó sorban pedig akár régi kedvenc versenyeidet vagy a leghíresebb csatákat is visszanézheted. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: