A lottótársaság feddhetetlen munkatársa várja a jelentkezőt a 6,5 milliárdos főnyereményért

2024.02.25. 13:55
Minden idők legnagyobb lottónyereményéért a nagynyertes-telefonszámon lehet jelentkezni, utána jön a személyes találkozó és a szelvény érvényességének ellenőrzése. Az új magyar milliárdosnak mostantól 90 napja van arra, hogy tárcsázza a számot.

Huszonkilenc hét halmozódást követően talált gazdára az ötös lottó főnyereménye szombaton, a telitalálatos szelvény tulajdonosa 6,5 milliárd forinttal lett gazdagabb – ez a játék történetének legnagyobb nyereménye. 

A Szerencsejáték Zrt. közleménye szerint az ötös lottó történetében közel 3500 sorsolás volt mostanáig. A jackpot összege 1999-ben lépte át az egymilliárdos határt, 5 milliárd forintot meghaladó főnyereményt pedig mindössze kétszer, 2003-ban (5,092 milliárd forint) és 2015-ben (5,049 milliárd forint) lehetett nyerni. 6 milliárd forint feletti összeg (6,431 milliárd forint) – egészen mostanáig – először 2020-ban volt, 39 hét halmozódás után.

A szerencsés játékosnak a sorsolás másnapjától számított 90 napon belül kell jelentkeznie a nemzeti lottótársaságnál. A 300 millió forintot meghaladó nyeremények esetére a társaság külön telefonszámot, úgynevezett nagynyertes-vonalat tart fenn, amely a www.szerencsejatek.hu oldalon és az értékesítőhelyeken is megtalálható. A nyertes játékos telefonon történő jelentkezése során a lottótársaság feddhetetlen munkatársának az elsődleges feladata az, hogy a szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, valóban a nyertes van a vonal túloldalán.

Ezután kerülhet sor a személyes találkozásra, amikor megvizsgálják a nyertes szelvény érvényességét.

Amennyiben a beazonosítás sikeres, a személyes adatok egyeztetését követően megkezdődhet a kifizetési eljárás. A nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik.

Nem minden nyertes rohan a szelvényével a Szerencsejáték Zrt.-hez, idén februárban például a hatos lottón megnyert kétmilliárd forintért csak az utolsó pillanatban jelentkezett a nyertes szelvény tulajdonosa. A hatos lottó eddigi története során eddig két esetben fordult elő, hogy a nyertes nem jelentkezett nyereményéért. A 2014. október 26-án kisorsolt nyerőszámokkal egy szerencsés 200 230 690 forinttal lehetett volna gazdagabb, 2000-ben pedig az április 15-én megnyert 214 380 238 forintért nem jelentkezett a nyertes.