DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
Egyéb

Ezekre a dolgokra figyeljünk, ha szállásadóként vásárolnánk elektromos autótöltőt

Egyre népszerűbbek az olyan szálláshelyek, ahol lehetőség nyílik az elektromos autók töltésére. Olyannyira, hogy a legtöbb szállásfoglaló oldalon már erre a lehetőségre is szűrhetjük a találatokat. Nem véletlenül, hiszen hazánkban is egyre több villanyautó rója az utakat.

Éppen ezért szállásadóként csábító lehetőség egy elektromos autótöltő telepítése. Most megmutatjuk, mire érdemes odafigyelni, ha ilyen eszközt szeretnénk vásárolni.

 

Induljunk megbízható helyről!

Az elektromos autókkal együtt a töltők gyártói is egyre szaporodnak, így nehéz eligazodni a választék között. A Voltie töltők praktikus és megbízható megoldást kínálnak, hiszen minden olyan funkcióval rendelkeznek, amelyek egy szállásadó (és vendégei) számára fontosak lehetnek.

Nagy előnyük továbbá, hogy a használatukhoz szükséges tudnivalókat és támogatást a vásárlók magyar nyelven érhetik el. Ez az egyszerűbb és kényelmesebb használatot, valamint az azzal kapcsolatos fontos fejlesztések naprakész nyomon követését is lehetővé teszi.

voltie.eu - 2024 február - LinkMarketing - 1



Távoli töltés és korlátozott használat

Ha az autó töltési állapotát mobiltelefonunkon figyelhetjük, az nagymértékben növeli a kényelmet. Ez nemcsak a vendégek, de a szállástulajdonosok számára is előnyös, hiszen így bármikor ellenőrizhetik a töltők állapotát, szükség esetén a rendszer működésébe is beavatkozhatnak.

A távoli zárolás vagy egyéb vezérlőfunkciók használata így egyszerre hatékonyabbá és biztonságosabbá is teszi a töltő működését. Szálláshelyek esetében hasznos funkció továbbá az RFID azonosítóval történő töltőindítás lehetősége. Ez lehetővé teszi, hogy az eszközt kizárólag az RFID azonosítóval rendelkező vendégek tudják használni, ezáltal megakadályozhatjuk az áram használatával való visszaéléseket.

 

Alacsony karbantartási igény

Szállásadóként kevés időt töltünk az apartman garázsában vagy kertjében elhelyezett töltő közelében. Éppen ezért érdemes olyan töltőt választani, ami alacsony karbantartási igénnyel rendelkezik. Bizonyos modellek olyan automata AI alapú rendszerrel rendelkeznek, ami folyamatosan monitorozza az állapotukat és segít a szoftveres karbantartásban.

Ez különösen fontos, hiszen a hibák gyakran a nem megfelelő konfigurációból adódnak. Legtöbbjük így távolról is elhárítható, ami által időt és pénzt is spórolhatunk.

 

Egyszerű elszámolás

A szálláshelyek számára lényeges, hogy a töltők áramfogyasztása nyomon követhető legyen. Ilyen módon oldható meg a korrekt és hatékony elszámolás. Ennek érdekében válasszunk olyan töltőt, ami a töltési ciklus végén az elfogyasztott áram összegét pontosan jelzi. Az egyedi RFID azonosítók használata ezen a téren is nagy segítséget jelenthet.

Amennyiben ezekre a dolgokra odafigyelünk, egyszerűbb lesz a tökéletes töltő kiválasztása. Ez pedig nemcsak a mobilitási trendekhez való felzárkózást teszi lehetővé, de az ingatlanunk értékét is képes nagyban növelni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: