A Mini LED-es modell 4K felbontású, 144 Hz-es QLED LCD panelt kapott

A TCL képviseletétől kaptuk a hírt, hogy végre hazánkban is elkezdik hivatalosan forgalmazni a játékosoknak is ajánlható új TCL C805 televíziót.

A termék 3840x2160 képpont felbontású, Mini LED háttérvilágítási eljárást használó, kvantumpontos, azaz QLED LCD panelt kapott. Legnagyobb natív képfrissítési frekvenciája 144 Hz, de ezt valamilyen szoftveres trükk segítségével állítólag képes 240 Hz-ig feltornászni. Nem egészen világos, hogy ez hogyan működik, illetve tényleg működik-e, de remélhetőleg hamarosan kapunk egy tesztpéldányt, és így élőben is ki tudjuk majd próbálni. A termékoldal szerint maximális fénysűrűsége eléri az 1500 cd/m² értéket, ami a nagy dinamikatartományú (Dolby Vision, Dolby Vision IQ és HDR10+ szabványok is) videók, filmek és játékok megjelenítése során lehet hasznos, hiszen ennek köszönhetően a HDR effektus a megszokottnál látványosabb.

TCL C805 65"
TCL C805 65" [+]

A modell a gyártó más készülékeihez hasonlóan a Google TV smart platformot használja, amelyen keresztül irgalmatlan mennyiségű internetes alkalmazás érhető el, köztük olyan népszerű appok, mint a Netflix, az Amazon Prime, a SkyShowtime vagy az RTL+, valamint persze a YouTube sem hiányzik. Két darab, egyenként 15 wattos rejtett, lefelé irányított hangszóró került bele, amiből fakadóan jó eséllyel a hangminőség nem első osztályú.

A TCL C805 50, 55, 65, 75, 85 és 98 hüvelykes verzióban kerül a boltokba. A legkisebb 236 000 forintba kerül, a legnagyobbért pedig 1,5 millió forintot kell kifizetni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TCL

Előzmények

Hirdetés