Hirdetés

Megjött az Arctic Liquid Freezer AIO-k új nemzedéke

Az összesen 12 féle kivitelben szállított konstrukció több tekintetben fejlődött elődjéhez képest, és pár hónapig még nagyon alacsony árazással lesz kapható.

Az elsősorban jó ár/érték arányú hűtéseiről ismert Arctic piacra dobta nagy népszerűségnek örvendő kompakt vízhűtésének legújabb generációját, a Liquid Freezer III-at. Az újdonság számos radiátormérettel, címezhető RGB világítással vagy anélkül és feketében, illetve fehérben választható, a kínálatban pedig a következő modellek szerepelnek:


[+]


[+]


[+]


[+]

A 0,8 grammnyi MX-6 hővezető pasztával csomagolt megoldások PWM-es pumpáját házon belül tervezték, és terelőlapátjainak percenkénti fordulatszáma a 800-tól 2800-ig terjedő tartományban variálható. Az egység a réztalpas blokkba van építve, és vezérlésére kétféle módszer adott; az egyik, hogy a Liquid Freezer II-esek mintájára egyetlen csatlakozóval kapcsoljuk a rendszert alaplapunkhoz, míg a másik egy hármas elosztóval történik, amelynek segítségével a pumpát, a deszkánk feszültségszabályzó áramköreit hűtő ventilátort és a radiátoron megtelepedett szélgépeket egymástól függetlenül kontrollálhatjuk.


[+]

A VRM modul 60 mm-es légkavarójának forgási sebességét 400-tól egészen 2500-ig növelhetjük, és az alumíniumlamellázású radiátorok 38 mm vastagsággal rendelkeznek. A rajtuk szolgálatot teljesítő, kivitel függvényében 120 vagy 140 mm-es, folyadékcsapágyas léghajtók paraméterei ekképp festenek:

  • 120 mm P12 PWM – 200-1800 rpm, légszállítás: 56,3 cfm/95,65 m3/h, statikus nyomás: 2,2 mmH2O, 40 mm-es vezeték
  • 140 mm P14 PWM – 200-1700 rpm, légszállítás: 72,8 cfm/123,76 m3/h, statikus nyomás: 2,4 mmH2O, 40 mm-es vezeték

A 6 mm-es belső, továbbá 12,4 mm-es külső átmérővel megáldott csövezés 450 mm hosszú, és a fedélzeti fényeket ASUS Aura Sync, ASRock Polychrome Sync, MSI Mystic Light Sync vagy Gigabyte RGB Fusion 2.0 technológiákkal hajthatjuk uralmunk alá, de a Signal RGB szoftver beizzítása ugyancsak alternatíva.


[+]

A termékeket Intel LGA1700/LGA1851-es vagy AMD Socket AM4/AM5 foglalatokra rakhatjuk fel, ám azt érdemes megjegyezni, hogy mivel az utóbbi tokozásokat használó CPU-k jó ideje chiplet dizájnnal érkeznek, a legforróbb pontjuk nem pontosan a kupakjuk közepe alatt helyezkedik el.


[+]

Ebből kifolyólag az AMD-s szereléket úgy készítették el, hogy 5 mm-es eltolással illeszkedik az IHS-hez, így érve el optimális hőeloszlatást, de az inteles keret sem deformálja a központi egységet, mert felfogatáskor nagymértékben csökkenti az arra (valamint az alaplapra) ható mechanikus terhelést.


[+]

A 6 évre szóló garanciával értékesített jószágok részt vesznek a cég fennállásának 23. évét ünnepelő jubileumi akcióban, ezért rendkívül kedvező áron vásárolhatók meg május 20-ig, amely összegek a fentebb látható képről olvashatók le.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés