DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
Hírösszefoglaló

Hamilton titka, Perez ülése – keddi F1-es hírek

Hamilton a szüleinek sem szólt a Ferrari-átigazolásról, Marko Perez helyéről beszélt, újabb szigorítás jön az időmérőkön, Porsche-vezetés a WEC-teszten.

A nap talán legérdekesebb megszólalása Lewis Hamiltonhoz kötődik, aki elárulta: az ösztöneire hallgatott, amikor úgy döntött, hogy 2025-től átszerződik a Ferrarihoz. Erről viszont a bejelentés napjáig senkinek, még a szüleinek sem szólt – további részletek itt.

f1-hamilton-mercedes



Helmut Marko, a Red Bull F1-es tanácsadója eközben a nagycsapat második üléséről beszélt: elmondása szerint Carlos Sainz és Alexander Albon nem jelölt, aki viszont dominál a VCARB-nál a Daniel Ricciardo, Yuki Tsunoda párosból, az akár esélyt is kaphat Sergio Perez helyén – bővebben ide kattintva.

Max Verstappen eközben arról beszélt, hogy a két Red Bull-csapat közti együttműködés kapcsán felmerülő aggályokról és a tőlük elcsábítani igyekezett szakemberekről szóló megnyilatkozások mind csak azt a célt szolgálják, hogy destabilizálják az energiaitalosokat: ez szerinte tipikus taktika az F1-ben.

Ha már szóba került a két RB-csapat kapcsolata: Peter Bayer vezérigazgató és Laurent Mekies csapatfőnök egyaránt rámutatott, hogy még jobban szétszakadó mezőnyt eredményezhet, ha megtiltják azt a fajta alkatrészvásárlást és együttműködést, ami náluk is jelen van – a nyilatkozatok itt olvashatók.

„Hagyományosabb a Mercedes W15-öse” – ez a meglátása a RacingNews365.com technikai szakírójának, aki szerint az első szárnymegoldás egy okos ötlet a mérnököktől, a látható kisebb viselkedési problémákat pedig jó beállítással meg lehet oldani.

f1-pit

Közeledik közben a Bahreini Nagydíj, és újabb szigorítást jelentettek be az időmérőn lassan haladó autók ellen – a részletek ide kattintva olvashatók.

Az F1 bejelentette, hogy meghosszabbította együttműködését a német DHL-lel, és továbbra is ez a cég lesz a sportág kiemelt logisztikai partnere. A DHL már több mint húsz éve dolgozik együtt az F1-gyel, és fontos szerepet játszik a sportág 2030-ra kitűzött karbonsemlegességi törekvéseiben is.

Minden eddiginél korábban, már május 31-én megjelenik az új Formula-1-es videojáték, az F1 24, amelyhez egyelőre csak egy rövid kedvcsinálót tettek közzé.

Ami az F1-en kívüli történéseket illeti: Nasser Al-Attiyah kezdett a legjobban Abu Dhabiban, a Tereprali-vb második állomásán, ahol a Toyoták ellen harcol a Prodrive Hunterrel.

Végezetül pedig egy kis WEC, hiszen lezajlott a prológnak nevezett idény előtti teszt, amelyet a Porsche uralt, de jól ment a Cadillac, a Ferrari és a Peugeot is, miközben a BoP-vel sújtott Toyota hátrébb szerepelt. Beszámoló itt olvasható, alább pedig ajánljuk figyelmetekbe a Pitwall Talk első adását, amelyben épp az Endurance-vb hétvégén rajtoló szezonját harangozzuk be:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: