DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

„Lóg az F1 fölött a Horner-ügy” – Hamilton

A hétszeres világbajnok gyors megoldásban bízik a sport érdekében, Verstappen nem akar belefolyni az ügybe, Ricciardo együttérez volt főnökével.

Továbbra sem zárult még le – vagy legalábbis nyilvánosan nem kommunikálták az eredményét – a Christian Horner ellen zajló vizsgálatnak, így várható volt, hogy a téma elő fog kerülni a szezonnyitó Formula-1-es Bahreini Nagydíj szerdai sajtótájékoztatóján is. Mindenekelőtt persze a címvédő Max Verstappent faggatták a Red Bull-főnök kapcsán, de a holland rendre kitérő válaszokat adott:

„Csak a saját és az autó teljesítményére koncentrálok. Remélhetőleg nagyon rövid időn belül megoldódik az ügy. Ez egy teljes csapat munkája, mindenkinek össze kell tartania és dolgoznia a további sikerekért, úgyhogy ezért fontos, hogy minden megoldódjon nagyon hamar” – mondta el Verstappen a Formula.hu jelenlétében.

f1-verstappen-bahrein-pressconf



Amikor a Horner ellen zajló vizsgálat részleteiről kérdezték, így felelt a 26 éves versenyző: „Nem akarok belefolyni ebbe, mert ez nem az én ügyem és nem akarok benne részt venni. Csapatként bízunk ebben a folyamatban, és csak türelmesnek kell lennünk, nincs szükség arra, hogy hangosan kimondjunk dolgokat.”

A háromszoros világbajnok arról is beszélt, milyen hatással lehet akár a Red Bull és a saját esélyeikre, ha ideiglegesen vagy hosszabb távon elveszítik Hornert mint csapatfőnököt: „Úgy gondolom, nagyon fontos a személye, különben nem is lenne abban a pozícióban ilyen hosszú ideig” – mutatott rá Verstappen. „Mondjuk úgy, ha a csapatfőnök bármilyen okból eltűnik egy-két futamra, nem sok minden történik, mert mindenkinek megvan a szerepe és tudja, mi a dolga rövid távon.”

„De hosszabb távon ez az emberek menedzseléséről szól, és akkor elkezdenek megváltozni a dolgok, ha a vezető nincs ott. De nem így gondolkodunk. Mint mondtam: csapatként bízunk a folyamatban, várjuk a kimenetelt, közben pedig mindenki az itteni teljesítményre fókuszál.”

 

Hamilton: Biztonságban kell érezniük magukat az embereknek az F1-ben

Természetesen a sajtótájékoztatón résztvevő többi pilótát is kérdezték a Horner-ügyről. A mclarenes Lando Norris elhárította a kérdést annyival, hogy a tények ismerete nélkül nem akar erről beszélni, de Lewis Hamilton is tulajdonképpen általánosságban fogalmazott:

f1-hamilton-bahrein-pressconf-1

„Mindig többet kell tennünk azért, hogy a sportban és a közegben, ahol dolgoznak az emberek, biztonságban érezzük magukat és befogadók legyünk. Minden vádat rendkívül szigorúan kell venni. Természetesen nem tudunk mindent arról, mi zajlott, de meg kell oldódnia, mert ez itt lóg a sport fölött.”

„Nagyon érdekes lesz látni azt, hogyan kezelik ezt olyan tekintetben, hogy milyen hatással lehet a sportra. Úgy vélem, ez egy roppant fontos pillanat a sport számára, amikor megmutathatjuk, hogy hűek maradunk az értékeinkhez.”

 

Ricciardo együttérez Hornerrel

Egy külön sajtóbeszélgetés során a Red Bull korábbi és a Visa Cash App RB jelenlegi pilótáját, Daniel Ricciardót is kérdezték Hornerről: „A tesztre érkezve természetesen tisztában voltunk vele, mi zajlik. De mondanám-e azt, hogy zavaró tényező volt a pályán? Nem, nem volt az. Tudva, mennyire kevés időnk van, magamra, a saját csapatomra és a saját vezetésemre kellett koncentrálnom, hogy a lehető legerősebben érkezzünk meg erre a hétre.”

„Hogy együttérzek-e vele mindezek közben? Igen. Hosszú ideje ismerem Christiant, mindig nagyszerű volt hozzám. Úgyhogy remélem, igazságos kimenetel és megoldás születik hamarosan, remélhetőleg még a mostani hétvége előtt, hogy az ne legyen figyelemelterelés se neki, se senki másnak a csapatban. De nekünk csak magunkra kell koncentrálnunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: