DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

„12 hónapja erősebbek voltunk” – Alonso

Az Aston Martin spanyolja úgy érzi, egy éve jobb helyzetben voltak az F1-es Bahreini Nagydíjon, de így is bizakodva várja a szezon első időmérőjét.

A várható topcsapatok közül az Aston Martin produkcióját lehetett talán a legnehezebb felmérni a múlt heti Formula-1-es bahreini teszten. A silverstone-i alakulat a csütörtöki második szabadedzésen az előkelő harmadik helyet csípte el Fernando Alonsóval, akit csak a szintén váratlanul jól szereplő Mercedesek előztek meg – ráadásul a spanyol már a korábbi gyakorláson is a legjobb volt a közepes keverékű gumit használó pilóták közül.

f1-alonso-aston-bahrein-day1-olleivan



A kétszeres F1-es világbajnok ennek ellenére is roppant visszafogottan értékelt az első nap végén az F1.com kamerái előtt: „Rendben volt. Nyilván nem tudhatjuk, a többiek mit csináltak, csak a saját programunkat teljesítettük. Elég jól ismerjük a gumikat a tesztről, úgyhogy az első szabadedzést némileg beáldoztuk arra, hogy kicsit használjuk a közepes abroncsokat, még inkább a teljesítményre koncentráltunk.”

„A második tréningen két szett lágy keverékű gumin tanultunk kicsit az autóról: végrehajtottunk néhány beállítás-változtatást, amelyek eredményével elégedettek voltunk. Úgyhogy meglátjuk, mi lesz pénteken, amikor mindent összerakunk az időmérőn.”

Alonso nem tagadta, hogy váratlanul érte az erős kezdés, mivel szerinte az Aston Martin egy éve ilyenkor jobb formában volt, amikor meglepetésre dobogós helyezéssel indította Bahreinben a 2023-as világbajnokságot.

f1-alonso-aston-bahrein-day1-olleivan-2

„Egyértelműen kicsit meglepődtem, hogy ennyire elöl vagyunk az időlistán, de ez drámaian megváltozhat, ha az üzemanyagszintek eltérőek, mint mindenki másnál. Továbbra is nyugodt maradok. Elégedett vagyok a mai változtatásokkal a beállítások terén, de úgy gondolom, még további teljesítményt kell találnunk.”

„Azt mondanám, 12 hónappal ezelőtt erősebb pozícióban voltunk itt Bahreinben. Meglátjuk… Elégedett vagyok. Bizakodva tekintek az idény első időmérőjére: nagyon hosszú lesz a szezon, úgyhogy jól kell kezdenünk, ez biztos. Nemcsak Bahreinről van szó, a soron következő versenyt is szem előtt kell tartanunk” – nyilatkozta Alonso.

A csapattárs Lance Stroll egyébként a nyolcadik időt autózta a csütörtöki FP2-en: a kanadai versenyző elmondása szerint sikerült javítaniuk az autón a kora esti szabadedzésre, így ő is bizakodva várja a pénteki folytatást.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: