Zuki a Mekiben: Michelin-csillagot a burgernek!

GettyImages-2019207157
2024.03.02. 19:42
A Meta-vezér Mark Zuckerberget annyira lenyűgözte egy japán McDonald’s menüje, hogy a legtekintélyesebb gasztronómiai elismerésre terjesztette fel a gyorséttermet – persze viccből. Egy évtizede hasonló lelkesedéssel osztotta meg magyarországi élményeit.

Akkor is – még csak Facebook-tulajdonosként – feleségével, Priscilla Channel járt itt, és belekóstolt a magyar ínyencségekbe.

„Alföldi ízekkel vártuk Zuckerbergéket – mesélte Antal Ferenc, a Ludas Matyi pulitenyészet tulajdonosa. – A rétes, a sütemények és a marhapörkölt is nagyon ízlett neki” – tette hozzá. Az ebtenyésztő nagyon jó hangulatú találkozóként írta le a néhány órás beszélgetést, szerinte nagyon kedves ember Mark és Priscilla is.

Zuckerberg persze elsősorban nem a magyaros ízekre és vendéglátásra volt kíváncsi, hanem a saját profillal rendelkező, Beast nevű pulijának társaiban gyönyörködött.

A komondorok is érdekelték, de – valószínűleg a körülményes amerikai importszabályzás miatt – végül eltekintett a magyarországi kutyavásárlástól.

Japánba természetesen nem a hamburger kedvéért utazott. Üzleti tárgyalásokat folytatott, és közben a családjával betért az egyik helyi gyorsétterembe – tudósított a Business Insider.

„A japán McDonald’s értékelése 10/10. A fiúk Michelin-csillagot érdemelnek” – osztotta meg Zuckerberg véleményét a tulajdonában levő Instagramon egy puha, báránybőr kabátban, miközben, ha valaki nem vette volna észre, a Meta legújabb fejlesztésű okosszemüvegében készítette szelfijét.

A Michelin-csillag köztudottan a legrangosabb kitüntetés, amit egy étteremnek, pontosabban a séfjének adományozhatnak. Arra is volt már példa: a konyhafőnök öngyilkos lett azok után, hogy lepontozták.

A virtuális valóság új generációs fejhallgatói

A japán menüben nem volt semmi extra: csirke-McNuggets, hamburger, hasábburgonya, üdítő – ugyanazok az ízek, mint a világ bármelyik sarkában. Zuckerberg mégis áradozott ázsiai származású felesége, a jótékonykodásáról ismert Priscilla társaságában.

A 38 éves gyermekorvos kínai–vietnámi kötődésű szülei egykor csónakon menekültek el hazájukból, majd telepedtek le az Egyesült Államokban.

A milliárdos mellesleg a Facebook fejlesztőivel találkozott Japánban, akikkel a mesterséges intelligencia alkalmazásának lehetőségeit feszegették, a nyelvi modulokat boncolgatták, és a virtuális valóság új generációs fejhallgatóinak terveit fésülték át – jelentette a Bloomberg.

Zuckerberg Japán után Szöulban dél-koreai partnereivel találkozOTT, és fogadTa Jun Szogjol elnök is.

Ezt követően Indiában a felső húszba sorolt dollármilliárdos vendége lesz. Mukes Ambani legkisebb fiának nősülés előtti pillanatait ünneplik – ennek hivatalos vendége a Zuckerberg házaspár.

A hobbik

Japánban azonban nemcsak a Mekinek élt, hanem legújabb kedvtelésének, a kardkészítésnek. Kokadzsi Akihira mestertől vett órákat nemcsak a szabályos suhintás gyakorlatáról, hanem arról is, miként kovácsolják az egyedi fegyvereket.

A pofonok lágy művészetének nevezik a dzsúdzsucut, amelynek első lépéseit a járvány idején sajátította el a jelek szerint annyira jól, hogy tavaly júliusban kék övet szerzett.

A ketrecharcot annyira imádja, hogy egy anaheimi bajnoki meccsen az UFC-harcos Alex Volkanovski edzőpáholyában is feltűnt. A sport nagyágyúival gyúrta ki magát az Elon Musk elleni összecsapásra, amely azonban végül elmaradt.

Mark Zuckerberg különös hobbiknak hódol az utóbbi időben. Hawaii birtokán szarvasmarhákat tenyészt, amelyeket sörrel és az ott honos makadámdióval kényeztet.

(Borítókép: Mark Zuckerberg 2024. február 17-én. Fotó: Chris Unger / Getty Images Hungary)

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM