szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Sky Sports információi szerint már meg is volt az első tárgyalás Xabi Alonso és a bajor klub között.

A jelenleg a Bayer Leverkusent irányító Xabi Alonso a Bayern München első számú jelöltje Thomas Tuchel utódjaként. A Sky Sports német nyelvű változata szerint az első tárgyalások már lezajlottak a spanyol tréner és a bajor együttes között, és bár Alonso nyári távozására van esély, még nem hozott végleges döntést.

Ha Xabi Alonso nyáron klubot vált, akkor a Bayernhez megy, nem a Liverpoolhoz. Alonso szerint a Liverpoolt és Klopp örökségét átvenni nagy falat, többet veszíthet vele, mint amennyit nyerhet

– mondta Florian Plettenberg, a Sky átigazolási szakértője.

Az ember, aki feltámasztotta a Liverpoolt

Bejelentette távozását Jürgen Klopp, már csak a szezon végéig irányítja a Liverpool FC csapatát. A német trénerrel nyolc és fél év alatt megnyerték a Bajnokok Ligáját, a Premier League-et, a Klubvilágbajnokságot, az FA-Kupát, a Ligakupát és az UEFA-szuperkupát, valamint az angol szuperkupát. Portré Jürgen Kloppról.

Ha azonban Alonso úgy dönt, hogy elhagyja a Leverkusent, akkor a münchenieknek mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk, vélhetően 15-25 millió euró körüli összegért tudnák megszerezni – ez persze attól is függ, mennyire zár sikeres évet.

Az azonban korántsem biztos, hogy Tuchel a nyárig kihúzza a Bayernnél, amely jelenleg tíz pontos hátrányban van a bajnokságban. Sajtóhírek szerint egy esetleges Lazio elleni Bajnokok Ligája-kiesés könnyen az állásába kerülhet a német edzőnek.

Nemrég a Carteret Analytics elemzésben mutatta ki, ki lenne a legmegfelelőbb edző, aki pótolni tudná a nyáron a Liverpoolt elhagyó Jürgen Kloppot. A jelöltek között felbukkant Xabi Alonso és Thomas Tuchel neve is, az elemzés azonban a portugál Sporting menedzserét, Rúben Amorimot tartja ideális jelöltnek.