DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Alonso: Azért van ennyi botrány, mert a verseny unalmas

Fernando Alonso szerint egy autó dominál három éve, így érthető, hogy a pályán kívüli események felerősödnek. Ennek tulajdonítja a sok balhét.

Az utóbbi időszakban az F1 jobban hasonlított egy bulvárshow-re, mint autóversenyre, rengeteg olyan történet, botrány, szenzáció robbant ki, ami nem a pályán zajló eseményekhez kapcsolódott – a hét folyamán az FIA elnökét, Mohammed ben Sulayemet vádolták meg két különböző gyanúval is.

Az egyik az volt, hogy a tavalyi Szaúd-arábiai Nagydíjon szorgalmazta, hogy töröljék el Fernando Alonso büntetését, amit a stewardok (helyesen, az Aston bizonyítékai alapján) meg is tettek – emiatt erről is megkérdezték a spanyol pilótát, aki kimondta azt, amit nagyon sokan gondolnak az elmúlt időszakban.

f1-alonso-2024



„Túl sok szó esik a pályán kívüli dolgokról, mert a pályán zajló események jelenleg nem túl izgalmasak. Egy autó nyer az utóbbi mondjuk 72 futamon, nagyjából három éve dominál, szóval amikor ilyesmi történik, akkor mindig sok a pályán kívüli esemény” – válaszolt Alonso a Formula.hu részvételével zajló beszélgetésen.

„Mi nem aggódunk, ez nem probléma (maga a felmerült ügy), ez egy FIA-vizsgálat, amit tiszteletben kell tartanunk, és majd meglátjuk a végeredményt, ez nem rajtunk múlik. Nehéz ezt kommentálni kívülről, ez az ő vizsgálatuk, az ő dolguk” – tette hozzá.

Alonso beszélt a Red Bullról és a jövőjéről is, ez a nyilatkozata itt olvasható!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: