DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

„Az F1-nek nem erről kellene szólnia” – Norris a botrányokról

Lando Norris szerint ő igyekszik kimaradni minden botrányból, mert ez csak árt az F1-nek: ő nem ezért van itt, és nem erről kellene szólnia a sportnak.

Sokakat megkérdeztek a Szaúd-arábiai Nagydíj szerdai sajtónapján az F1 körül zajló botrányokról, azok hatásairól, és hogy a pilóták mit gondolnak ezekről. A legtöbben azt mondták, hogy ez nem az ő dolguk, és nem is akarnak ezzel foglalkozni, a legérdekesebb választ pedig talán Lando Norris adta.

„Szerencsére én egyikben sem vagyok érintett, szóval rendben vagyok. Nagy a zaj, és egyértelmű, hogy a sportnak nem erre lenen szüksége, a versenyzésről kellene szólnia, és arról, hogy a versenyzők mit csinálnak egymás ellen a pályán” – mondta Norris.

f1-norris-mclaren



„Nem hiszem, hogy a sportot meg kellene szakítani azzal, hogy mi történik a pályán kívül, annak semmi köze a versenyzéshez. Főcím lehet belőle valahol máshol, de nem kellene befolyásolnia az itt zajló beszélgetést, nem kellene kérdéseket kapnom arról, hogy mi történik emberek magánéletében, aminek semmi köze hozzám” – tette hozzá.

„Szóval amennyire csak lehet, megpróbálok kimaradni ebből, mert nem ezért vagyok itt. Az emberek főcímeket akarnak, de ennek semmi köze az F1-hez, semmi köze a McLarenhez és hozzám, ami egy jó dolog, mert így tudunk arra koncentrálni, amire akarunk. De sportként nem így kellene ennek történnie” – magyarázta a brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: