szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A klub fideszes elnöke szerint szerint az ultráik nagyon felháborodtak a Párbeszéd politikusának szavain.

Kubatov Gábor meginvitálta a Fradi B-középbe Tordai Bencét, a Párbeszéd képviselőjét, aki nemrég úgy vette védelmébe politikustársát, a momentumos Fekete-Győr Andrást, hogy közben beleszállt a klub ultráiba.

Fekete-Győrt a közelmúltban másodfokon egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, mert 2018 decemberében egy tüntetésen ő is füstöt eregető pirotechnikai eszközt dobott rendőrök felé. Tordai egy múlt heti, parlamenti felszólalásában arról beszélt, hogy egy tüntetésen egy füstgyertya eldobását nem lehet összehasonlítani azzal, ahogy a stadionokban használják a pirotechnikai eszközöket. „A maguk fociultráit egytől egyig életfogytiglanra kellene lecsukniuk, hogyha azt gondolják, hogy a pirotechnikai eszközök használata az egy ennyire veszélyes dolog” – jelentette ki.

A politikus vélhetően azért is említette a Fradi-szurkolókat, mert a csapat és az Újpest februári meccsén egy fiatal másodfokú égési sérüléseket szenvedett, amikor parázs pattant a ruhájába. Az Újpest-drukker fiatalon bőrátültetést hajtottak végre. Az ügyben büntetőeljárás is indult.

Az ultrák még Kubatov előtt reagáltak Tordai felszólalására: a vasárnapi, Kecskemét elleni bajnokin kifeszített molinókon semmirekellő szarházinak nevezték. „Nekünk életfogytig tartó szenvedély! Neked életfogytig tartó kínszenvedést!” – tették még hozzá.

A klub fideszes elnöke videójában most azt mondta: Tordai szavain „a mi ultráink nagyon felháborodtak.

Csak azt szeretném felajánlani Tordai Bencének, hogy jöjjön ki ide a B-középbe, és dumcsizzák meg az ultrákkal ezt a kis problémát. Hát, ha már úgyis Párbeszéd…”

Azután rögtönzött idegenvezetést tartott a stadion körül. Megmutatta, hol tudja majd letenni a kerékpárját vagy a rollerét az ellenzéki politikus, hol tud regisztrálni, és végül belépni a B-közép szektorába.

Jó szórakozást kívánok mindenkinek”

– fűzte hozzá végezetül.

Arról, hogy milyen állapotok uralkodtak a 2000-es évek elején a pályákon hogyan próbált meg tenni a pirotechnikai eszközök használata ellen a sportági szövetség, és hogy mit gondol erről a miniszterelnök, ebben a cikkben írtunk:

Orbán hiányolta a stadionokból, egy szurkoló súlyos sérülést szerzett miatta, és a mai napig nem sikerült tenni ellene

A pirotechnikai eszközök legújabb áldozata egy fiatal Újpest-szurkoló volt, aki csúnya égési sérüléseket szenvedett a hétvégi, Újpest-Ferencváros mérkőzésen. Az, hogy ilyen eszköz sérülést okozhat egy magyar focimeccsen, jelzi: nálunk nem igazán sikerül angol módra megrendszabályozni a szurkolókat.