DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Hamilton: Max számára nem lenne értelme

Hamilton szerint Verstappen részéről nem lenne sok értelme a Mercedeshez igazolásnak, de pont az ő esete mutatja meg, hogy bármi megtörténhet.

Lewis Hamiltont is megkérdezték arról, hogy mit gondol a napokban felmerült egyik pletykáról, mely szerint a Horner-ügy egyik hozományaként Max Verstappen távozhat a Red Bulltól, és éppen a Hamilton által üresen hagyott helyre, a Mercedeshez igazolhat.

„Az én átigazolásom megmutatta, hogy minden lehetőséges, és nagyon érdekes hat hónap lesz ez. Biztos, hogy Max a listán van, de elég biztosra veszem, hogy le van kötve, és azt sem látom, hogy miért hagyna ott egy ennyire jó autót” – mondta Hamilton.

f1-hamilton-verstappen_2



Az is felmerült kérdésként, hogy meglepődött-e ezeken a pletykákon, számításba véve a 2021-es botrányos szezonzárót, amikor eléggé elmérgesedett a helyzet.

„Nem mondanám, hogy meglepődöm ezen, nem, hiszen ő egy nagyszerű pilóta. Beszéltünk akkoriban, és abban a pillanatban Max azt tette, amit tennie kellett. Semmi gond nem volt vele, a sport hagyott minket cserben, nem az ő hibája volt. Az ő helyében én is pontosan azt tettem volna, szóval ebből nincs probléma” – magyarázta.

Ami pedig Verstappen potenciális átigazolását illeti a Mercedes szemszögéből:

„Ha csapatfőnök vagy, akkor a legjobb pilótát akarod megszerezni, és az a csapat akarsz lenni, ami behúzza a támogatókat, ő pedig ilyen pilóta, érthető módon. Azt mondanám, hogy számára nem lenne ennek értelme, de érdekes lenne látni” – tette hozzá.

 

Verstappen: Maradni akarok

Maga Verstappen is beszélt a pletykáról, hiszen természetesen jó pár kérdést kapott ezzel kapcsolatban, de a szavai úgy összegezhetők, hogy maradni akar, ám a jövőre nézve semmit sem zár ki.

„A szándékom abszolút az, hogy maradjak. Élvezem, hogy itt vagyok, nagyon boldog vagyok ezzel a csapattal, és amíg teljesítünk, addig nincs ok a távozásra. De senki sem gondolta Lewis Ferrarihoz való igazolását. Az életben (nemcsak az F1-ben) sosem lehet 100%-ig tudni, hogy mi történik, vagy mi történik körülöttünk, mi befolyásol minket. Szóval 100%-osan sosem tudom mondani, hogy mi történik majd. De nem gondolkodom ezen sokat, nyugodt vagyok, boldog vagyok itt, a teljesítmény megvan, szóval nincs ok a távozásra.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: