DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

„Elfogadhatatlan” az Alpine teljesítménye

Próbál pozitív maradni az Alpine a gyengén sikerült szezonnyitó után. Ennek ellenére a franciák csapatfőnöke belátta, hogy elfogadhatatlan volt a produkciójuk Bahreinben.

A Bahreini Nagydíj versenyhétvégéjének egyik legnagyobb tanulsága volt, hogy az Alpine szörnyű helyzetben van. Már az előszezoni teszt után jöttek a hírek, miszerint kifejezetten gyengére sikerült a franciák idei autója, a szezonnyitó hétvégéjén pedig be is bizonyosodott ezen félelmük. Az időmérőn a rajtrács legutolsó két rajtkockáját sikerült megszereznie Pierre Gaslynak és Esteban Oconnak, a futamon pedig csak azt a Valtteri Bottast és Logan Sargeantet sikerült megelőzniük, akik különböző problémák miatt sok időt veszítettek a verseny során.

A két francia pilóta igyekezett megtalálni a pozitívumokat a botrányos futam után, illetve a körülményekhez képest lelkesen hozzáállni a folytatáshoz.

„Ez nagyon fontos és köszönöm nekik” – nyilatkozta Bruno Famin, az Alpine csapatfőnöke a Motorsport szaklap oldalának a versenyzői nyilatkozatával kapcsolatban. „Igazán építőjellegűek és pozitívak az üzeneteik, ha megnézzük, milyen versenyünk volt. Az egész csapatnak ilyen most a hangulata: próbálunk jól hozzáállni egy nagyon rossz hétvégéhez. Bízunk benne, hogy megvan a csapatunk ahhoz, hogy összedolgozva a lehető leghamarabb megoldjuk a szituációt.”



A csapatvezető elárulta, hogy a tapadás hiánya volt az Alpine legfőbb problémája Bahreinben – ezzel a gonddal egyébként tavaly óta küzd az istálló. Gyári csapatként nagyok az elvárások velük szemben, így a franciák maguk is tudják, hogy kemény munka vár rájuk.

„Senkinek sem kell nyomást helyeznie ránk ahhoz, hogy belássuk, elfogadhatatlan volt a produkciónk. Ez az év első versenye volt. Persze mindenkinek az, de tudjuk fejleszteni az autónkat. És tisztában vagyunk vele, hogy kell is, a lehető leggyorsabban.”

„Hogy ez pontosan mennyi időt fog igénybe venni, azt nem tudom. Jönnek majd fejlesztési csomagjaink, és nagyjából vannak adataink arról, mennyit gyorsulhatunk majd velük” – nyilatkozta Famin.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: